Karel Gott zahájil velké
turné, zakončí v Praze

Karel Gott zahájil velké
turné, zakončí v Praze

27. 10. 2014

Vystoupením v Žilině na severu Slovenska zahájil zpěvák Karel Gott své další česko-slovenské turné. Šňůru koncertů zakončí hvězda české populární hudby v prosinci v Praze.

Na Slovensku Gott zazpívá publiku kromě Žiliny také v Bratislavě a v Brezně. Během slovenské části turné představitelé slovenské metropole předají zpěvákovi čestné občanství Bratislavy. O udělení ocenění kromě jiného za Gottovy zásluhy o přátelství a porozumění mezi národy v oblasti československé populární hudby rozhodlo zastupitelstvo města v září.

V Česku bude turné pokračovat koncertem 12. listopadu v Brně. Gott pak vystoupí také v Českých Budějovicích, Plzni, Pardubicích, Třinci, Liberci a turné na začátku prosince zakončí dvěma koncerty v Praze.

Česko-slovenské turné uspořádal Gott už v letech 2012 a 2013. Dvě desítky koncertů tehdy přilákaly více než 100 000 diváků.

Gott, který v červenci oslavil 75. narozeniny, se drží na špici české pop music více než půl století. Pravidelně vítězí v anketách nejpopulárnějších zpěváků: Zlatým slavíkem se stal poprvé v roce 1963. Loni se při 48. ročníku tradiční ankety z prvenství radoval již po osmatřicáté. V roce 1992 mu vydavatelství Supraphon udělilo Diamantovou desku za rekordních 13 milionů prodaných nosičů.

Karel Gott
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Uměleckou dráhu Karla Gotta sleduji od jejího začátku. Pamatuji, jak jsme mu se spolužačkami fandily v soutěži v televizi, kde vyhrál s písní Oči má sněhem zaváté. Jeho hlas zní celým mým životem a mám ho ráda.má velkou zásluhu o zviditelnění české POP hudby ve světě. Všechna jeho ocenění mu ze srdce přeji, vydobyl si je tvrdou prací.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.