Ta naše povaha česká

Ta naše povaha česká

3. 11. 2014

V poslední době ubývá humoru. Zapomínáme se smát nebo se pěkně usmívat v dobrém slova smyslu. Chybí laskavý a hojivý smích, který pochází z radosti a štěstí. Všimněte si kupříkladu u svých vnoučat , jak se dokáží upřímně, bezelstně a hezky smát. Je to něco tak hezkého a člověka to pozitivně a mile "nabije".

Že to snad my už neumíme? Bohužel, je tu otřesný úpadek morálky a lidskosti a citu jednoho ke druhému. Lidé přestali číst, chybí tu literatura, přednášky, návštěvy divadel, kde by se lidi obraceli k pravým hodnotám, pravdě a kultuře. Hodně nevlídnosti pochází z neschopnosti lidí si porozumět a z obrovské nenávisti mezi lidmi. Panuje všude vhodně závisti.

Opět použiji slova Jana Wericha, který byl moudrým člověkem a vždy dobře radil. Humoru bychom si měli vážit ze všeho nejvíce, protože je to umění, které stojí vždy na straně pravdy a práva. Na straně života.

Posláním člověka je rozdávat radost, v poslední době je radosti málo, hodně stresu a šarvátek úplně zbytečných. Nemůžeme-li udělat něco pro sebe, udělejme něco pro druhého.

Bohatství nehledejte v penězích, ale v sobě.

Minulost je moudrost, budoucnost je škola.

Chování lidí k nám se stává naším zrcadlem, zrcadlem našeho života.

inteligence vztahy a sex
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeňka Vítková
Škoda paní Šorejsová, že jste nepřišla podpořit modelky do Letňan.Očekávaly jsme Vás.Aspoň by jste viděla, jak se umíme vzájemně obejmout,podat si upřímně ruku, smát se od ucha k uchu a společně se s radostí vyfotit. Mně Olga Štolbová vyprovodila až na vlakové nádraží a cestou jsme si hezky popovídali.Tak se k sobě chovají opravdoví přátelé.Víte, někteří lidé jen mentorují a používají málo vlastních slov a myšlenek.Tak potom vznikají nedorozumění,osočování a mnohdy čteme i ostré urážky/viz chat/.Ve Vašem článku není nic, co bychom nevěděli,jen jste stručně popsala svůj názor.Za to Vás chválím.Ale příště si udělejte čas a přijďte mezi nás.Viděla by jste, že mezi námi nebyla ani nevlídnost ,ani závist,spíš obdiv nad tím, jaké ve skutečnosti jsme a jak je to fajn, že si máme co říct ,i když se vidíme některé poprvé v životě a jsme z jiného konce republiky.Věřím, že příště nebudete chybět.
Libuše Křapová
Hanko, velmi aktuální článek. Tolik lidí se neumí usmívat, pletou si slovo smát se slovem posmívat se. Humor s jízlivostí, nedokáží jinému přát úspěch. Závist vydávají za kritiku.Kéž by váš článek přimělo aspoň někoho k zamyšlení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.