Moje výzva: Zeman z Hradu!

Moje výzva: Zeman z Hradu!

4. 11. 2014

Jste také zděšeni z chování a veřejného vystupování našeho prezidenta Miloše Zemana? Souhlasíte s jeho výroky a činy za dobu jeho úřadování na Hradě? Já tedy rozhodně ne, já se za jeho chování stydím.

Že bude Miloš Zeman nejhorším prezidentem po roce 1989, jsem tušil už v době volební kampaně, v níž záměrně použil řadu nepravd i vědomých lží a urážel své soupeře. Dávno nešlo o jeho pověstné bonmoty, které mi přišly před deseti patnácti lety docela vtipné a trefné.

Jenže z Miloše Zemana se stal za poslední léta pobytu na jeho chalupě sebestředný a hulvátský jezevec, který dělá ostudu naší republice.

Copak si může prezident jakékoliv země dovolit to, co si dovoluje Miloš Zeman?

Nechci prezidenta, který:

- používá ve veřejnoprávním médiu ta nejsprostší slova (nebo jsou snad slova jako "zkurvit a kunda" běžným slovníkem občanů České republiky?)
- oceňuje nejvyššími státními vyznamenáními „umělce“, jež mu posloužili ve volební kampani
- nechává si posluhovat od českých oligarchů (ale ruské oligarchy by nejraději pozavíral jako Putin)
- nepřímo schvaluje porušování lidských práv v Číně
- obklopuje se podivnými spolupracovníky, kteří ani nesplňují bezpečnostní prověrku
- je závislý na jeho pověstných virózách, jež mu podlamují nohy a svazují jazyk

Stydím se za takového prezidenta. Bohužel, jako občan České republiky nemohu svého prezidenta odvolat. A tak jen mohu prohlásit, že Miloš Zeman není mým prezidentem!

A jako jsme před 25 lety volali Havel na Hrad, nyní voĺám: Zeman z Hradu! Kdo se přidá?

 

Tento příspěvek vyjadřuje osobní názor autora - pozn. redakce

Můj příběh politika
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Hradecký
Dobrý den všem! Tak nám zase někdo píchl do vosího hnízda a hned se to osvětlilo. Jak už jsem níže napsal, nesouhlasím s výroky prezidenta Zemana, ale současně se ani nestydím, že jsem ho volil. Je však hodně zajímavé, že všichni, kteří ho nevolili nás ale uráží, i to svědčí o jejich objektivnosti a slušnosti. Z některých příspěvků vyplývá, že jsme minimálně hlupáci a pan Rejžek -"kritik", který má sám máslo na hlavě si dokonce dovolil nás nazvat lůzou. Takže je z toho naprosto jasné, kdo jsou ti chytří a slušní, ale přesto si myslím, že ona většina, která pana Zemana volila hlupáky není.
Vladka Steinová
Dobrý den,p.Blaškovičová, příspěvek pí. Douškvé jsem četla,pokud redakce schválí takto napsaný příspěvek a otiskne ho, nedá se nic dělat. Já svůj názor napsala a nezměním ho. Vy jste se k tomu svým názorem pí.Douškové také vyjádřila.Vulgarismy se to jen hemží kolem nás, v každém seriálu, v každé větě jsou vulgární slova (viz včerejší díl Policajti z centra na ČT1, který jsem náhodou sledovala,či stupidní dabované americké seriály),výroky novinářů i politiků. Nesporný a zlý fakt, jak se baví a oslovují a jaká vulgární slova používají mladí na ulici, v metru, v životě, etc. Mně šlo o to, aby zde, na skvělém portálu tato slova nezazněla, či se nemusela číst. Ale asi jsem jak z jiné planety,či z jiné doby.Slova, která nás nutí odporovat jsou zbytečná. A tam, kde vzniká příliš sporů,pravda se nějak vytrácí.Hádky pak pomáhají spíše zatemňovat,než objasnit pravdu a vlastní postoj. Já se už nikdy k ničemu zde nebudu vyjadřovat,nemá to příliš smysl.Přeji pěkný den.,
VANDA Blaškovič
Paní Nováková, já s Vámi v podstatě souhlasím a dokonce si myslím že si i rozumíme. Jak se potom prosím díváte na výstižný článek Vulgarismy od Mileny Douškové? Tam se to vulgarismy jenom hemží...jen to neříkají lidé z i60, ale zástupci našeho národa. Budete také žádat redakci aby ho vymazala? Podle mne by to byla veliká škoda.
Vladka Steinová
P.S. A přála bych všem našim potomkům, aby se jednou takto nemuseli nikde, na žádném portálu,ani osobně dohadovat a kritizovat hlavu státu. Je to smutné poznání pro naši generaci a nechť je to poučením pro mladé. Děkuji.
Vladka Steinová
Dobrý večer, pí.Blaškovičová, pochopila jsem ,jak to od Vás bylo myšleno,ale redakce si vymiňuje, že smazány budou veškeré vulgarismy.Myslím, že když kritizujeme současného prezidenta za jeho projev, není třeba používat v našem textu na I60 taková slova, byť myšlená v nadsázce. Osobně si myslím a jdu tak celý svůj život tímto světem, že se slušností, která,žel. hodně ubývá, se přece jen někam dostaneme.Možná se ale krutě mýlím v tomto krutém světě.Příjemný večer všem.
VANDA Blaškovič
Jano, já s Vámi souhlasím. Každý má právo volit jak chce a jak uzná za vhodné. To je každého nepopiratelné právo. To nikdo nezpochybňuje.
Jana Šenbergerová
Vando, já jsem nadsázku pochopila, ale kdybych byla urážlivá, mohlo by se mě dotknout třeba tohle: "Je třeba se stydět za ty, kteří ho volili. Věděli, že lže - i v předvolební kampani.Věděli že je chováním a vystupováním sprostý, neomalený hulvát. Věděli, že není schopen národ "spojovat", ale jen rozeštvávat. Věděli že je malicherně mstivý a snadno zkorumpovatelný. Věděli, že si drží kolem sebe poskoky, které pak za jejich podlézavost odměňuje z cizího. (z našeho!) Věděli, že bez opilosti už asi nemůže ani existovat. Přesto mu dali hlas....zřejmě volili k obrazu svému." Ten, koho jsem si vybrala já, neměl žádnou šanci. Volila jsem proto tak, jak jsem nakonec volila. Je to moje právo a moje svobodná volba. Stejně jako kohokoliv z nás. Jak se mají domluvit národy, když příslušníci jednoho národa mají takový problém? Jde tu snad někomu o to, aby to u nás dopadlo jako na Ukrajině? Tam to začalo podobně. Samozřejmě to můžete vidět jinak. Ale to už je zase vaše věc.
VANDA Blaškovič
Dobrý den paní Nováková, Vy jste nepochopila že to byla nadsázka - tedy jen ty vulgární slova. Dovolia jsem si jen napsat - ne mluvit do rozhlasu - jako pan prezident. Výborně že se Vám to nelíbí, mně také ne !! Toho jsem přece chtěla dosáhnout..:)) A pokud se neomluví pan prezident, proč by toto měla redakce vymazávat? Je to k věci, víte? Hezký den! Ale jsem šťastná že se Vám to nelíbí....určitě v této republice a i na i60 nebudete sama.
Ivana Zadražilová
Ano, souhlasím s panem Blahoslavem a paní Jitkou. Tady se vede diskuse o Zemanovi a o jeho chování. To není o tom, jak se chová někdo jiný, kníže, poslanci atd. Nelíbí se mi, když mluví spostě kdokoli, ať je to dlaždič či prezident. Zatímco dlaždič sprostě nadává, když dláždí náš chodník, prezident je vulgární ve veřejnoprávním rozhlase! To je nadmíru ostudné, o to víc, že se pan Zeman ani nemíní omluvit?! Hanba!
Marie Magdalena Klosová
"Jaký pán,takový krám",zdá se.I když tento "pan prezident" zvítězil jen o fous,pořád má za sebou půl národa.Já do té půli nepatřím a za "zemana" se stydím.Velmi souhlasím se slovy pánů Horáčka,Horenského a Zemana,řekli za mě vše,jakož i pan Pokorný,autor výzvy,ke které se ráda přidám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.