Hlídání

Hlídání

6. 11. 2014
Sousedka jela na sraz třídy až do Ústí nad Labem. Protože ani syn nebyl o víkendu doma, svěřila svého mazlíčka do našich rukou. Psi jsou na sebe zvyklí. Náš pudl Venda už byl u nich několikrát, ale Maja spala poprvé mimo domov. Sousedka přinesla pelíšek a oblíbené hračky, zásoby krmiva a misky. První noc spala ve svém pelíšku v předsíni a Venda s námi ve svém v ložnici.

Ráno bylo bouřlivé vítání, olizování a spěchání ven. Venda na volno, Maju jsem si netroufla pustit, i když běžně na volno chodí. Vše hotovo, ale Maje se nechtělo domů, rozhlížela se na všechny strany,  bedlivě pozorovala přijíždějící auta. V domě se hnala ke dveřím svého bytu. Musela jsem odemknout a ukázat jí, že tam nikdo není.T en den ji upokojilo jen jídlo a mazlení, stále se nám šplhala na klín a chtěla drbat za ušima. Venda je rozumný pes a má ji rád, tak nežárlil a neprotestoval. Jindy to je velmi tichý pes a neštěká, ani když někdo zazvoní, jen se žene ke dveřím a upozorňuje nás. Tentokrát štěkali dva psi, když na chodbě šustlo, venku se ozaly hlasy lidí či psů. Bylo to duo i ve vytí, kdy se Maja teskně dožadovala svých lidí.  

Druhou noc se nám vehementně nacpala do ložnice. Ležela na svém pelechu, Venda na svém. V noci veliký rozruch, Maja se tlačila na Vendův polštářek. Dala jsem jim tedy pelíšky k sobě, ale za nedlouho ani to nestačilo. Umínila si, že bude spát v naší posteli. My se psem v posteli nespíme...

Po nekonečném handrkování jsem ji odvedla do jejího bytu o patro níž. Bylo ticho, usnula jsem. Ráno jsem ji našla v posteli na místě paničky, zamotanou do její noční košile, ale spokojenou a dobře naladěnou. Přes den si už zvykla na náš režim, pěkné počasí umožnilo být na zahradě. Tam se jí líbilo, hloubila nory a spokojeně myškovala. Když si jí sousedka odvedla, bylo nám tak nějak smutno všem.
domácí mazlíčci
Hodnocení:
(6 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Našla jsem v Miláčcích jeden z prvních svých článků. Ještě jsem hledala soutěžní o Vendíkovi milovníkovi.Ten bude asi jinde...Dík za rubriku. To bude počteníčko...
Soňa Prachfeldová
Věrná psí láska, krásné jste nám o ní povídala Hanko!
Eva Mužíková
Hani, článek suprový, ale nejvíce mne zaujala ta vše říkající fotka - stýskání, nemohla jsi jí nazvat výstižněji.
Zdeňka Vítková
Hani, u nás je to podobně.Naše fenka bígla je "drahoušek" mého muže.Když odjede, první den nežere,druhý den chodí po bytě,vytahuje v koupelně z odpadk.košíku např. posmrkané papírky,špejle do uší apod.Pak si sedne k rohu sedačky a vyje-až zpívá uhuhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu.Tak ji musíme pomazlit, poškrábat za ušima a když jí řekneme, že páneček se vrátí, ať čeká, teprve se zklidní. Je mi jí líto, že je na něm tak závislá,že ho tak miluje,ale na psa vlastně mohu i trochu žárlit.Je to prostě člen rodiny, to známe všichni, kdo nějaké milé zvířátko doma máme
Hana Práglová
Za chyby se nemáš pro omlouvat! A hlídači jsou skvělí.Dcerčin pes mi nechtěl dovolit ani si nutně odskočit od kočárku na zahradě.protože věděl,že musím hlídat.Takže jsme hlídali oba.
Hana Rypáčková
Omluvte prosím ty chyby!Dost špatně vidím, ale stydím se.
Zuzana Pivcová
Já jsem před mnoha lety takhle hlídala v archivu lidem, kteří tam ještě bydleli jako domovníci, fenku knírače. První den stála u dveří, že půjde domů. Za několik dní se rozhodla, že se mnou zůstane. Její lidé z toho měli šok a nařkli mě, že jsem jim psa odloudila. Když jsme se s fenkou potkaly, ječela a rvala se ke mně. Já jsem to obrečela a už bych to nikdy nechtěla zažít.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.