Opuštěná

Opuštěná

11. 11. 2014

Bez lásky a bez
naděje, bez víry
a bez pomoci,
jsou teď všechny
moje noci.
Dny se krátí,
noci dlouží,
jen tiché stíny
se bytem plouží.
Ani básně, ani housle,
nic už nezabrání mojí
věčné touze.
V záplavě citů
a v duši šero,
vše je opuštěno,
zpustošeno.

 

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Děkuji, Zuzko, tak citlivou a krásnou recenzi jsem si snad ani nezaslsoužila,upřímně,- pláči.
Jiří Libánský
Smutné to je. Ale moc hezky napsané.
Zuzana Pivcová
Já myslím, že ani u Vladky to není trvalý stav, smutek sice padne na osamělého člověka snáz než na toho, kdo žije obklopen lidmi, ale Vladka má poezii, oblíbené staré filmy, citáty, historii a hudbu a hlavně cit pro krásu a pro svět a jeho blaho. A také řadu lidí zde, kteří cítí její přímou povahu a jsou jí nakloněni. Nemám pravdu? A to vše drží člověka nad vodou neustále, i když někdy možná "plave jen s jednou nosní dírkou nad hladinou", jak říkával náš profesor literatury.
Vladka Steinová
Moje milé ženy, děkuji, sibuji, že už se přeladím na veselejší notu,dosud jsem si i na housle hrála "tahanice",smutné a tklivé písně. Tato báseň byla napsána jž dříve a to v hluboké krizi, tak mi promiňte, nechci na Vás přenášet tristní nálady. Děkuji Vám všem za pochopení.
Libuše Křapová
Olgo, škoda, že mám do Prahy tak daleko. Hned bych se taky přidala. Procházka a pak někde kafe s něčím dobrým, hmmm..., to by bylo, abychom té Vladce něčím nezvedly náladu.
Olga Štolbová
Vladi a dost, tady máš lásky a pomocnic, že nás ani všechny nezvládneš. Napiš kde a v kolik a pár nás tam určitě bude, ale musíš dát vědět trochu s předstihem. Takovou beznaděj nemám ráda, musíme s tím něco udělat!!!
Libuše Křapová
Vladko, i polární noc trvá několik měsíců. Ale pak vždycky přijde sluníčko.
Soňa Prachfeldová
Vladko... nemějme takový strach ze stínů, ty jen vypovídají o tom, že někde září slunce a otočí se to a slunce přijde a zaplaší smutek!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.