Nejen pro redakci

Nejen pro redakci

5. 12. 2014

V uplynulých dnech jsem několikrát zachytil na i60 „postesknutí“ nad tím, že redakce dlouho nezveřejňuje „moje“ články, nebo že je nezveřejňuje záměrně. Nejsem zaregistrovaný dlouho, tak nemohu posoudit rychlost zveřejňování dříve. Ale když si uvědomím, kolik za uplynulý rok přibylo registrovaných přispěvatelů, logicky to může trvat déle. Pan Raška už jeden z důvodů zdržení vysvětlil. A to, když článek dlouho leží na profilu pisatele vedený jako Pro mne, a pak při přechodu na Pro všechny zapadne v množství článků, (je jich údajně přes 5000). Dále  jsem si v odkazu  Jak to funguje  přečetl ve svém profilu, že redakce si vyhrazuje právo nezveřejnit článek, který neodpovídá zaměření portálu a pochopitelně články, které porušují zákony této země (rasizmus, netoleranci, …). Z toho jsem si utvořil svůj vztah k tomuto našemu portálu:

1) Jako registrovaný přispěvatel tohoto portálu MÁM PRÁVO, ale NE POVINNOST psát a NABÍZET redakci články ke zveřejnění.

2) Redakce MÁ PRÁVO, ale NE POVINNOST moje články zveřejnit.

3) Co se týká fotografií, MÁM PRÁVO nahrávat na portál SVOJE fotografie. Galerie označené Pro mne jsou moje. Nejsem si jistý, a nikde na portálu jsem nenašel, jak je to s volně do profilu nahranými fotkami, případně s Galeriemi s jiným určením. Je možné je volně stahovat a používat? Raději proto počítám s volným šířením. Někde jsem ale četl, že zasláním fotografie do soutěže Foto dne si redakce vyhrazuje právo k využití fotografie na portálu. To by ale ztrácelo smysl, kdyby byly fotky k volnému použití. Tak nevím.

Vím, že je to jenom můj výklad a tak se jím sám řídím. Možná by stálo za to, kdyby redakce zveřejnila nějaký podobný status nebo kodex portálu, aby i právním laikům, jako jsem já, bylo zřejmé, s čím musí počítat.

Jinak děkuji redakci, že začala důrazně řešit napadání, pomluvy a urážky od některých členů jinak slušné a pohodové komunity portálu i60.cz. Nejspíš se ozvou kritické hlasy o cenzuře a podobně. Ale i na jiných portálech, např. iDnes, bývá v diskuzi uvedeno: "Příspěvek pana XY smazán z důvodu..."  Od slušných a rozumných lidí to myslím nehrozí, a jak se říká „Potrefená husa se vždycky ozve“.

Ještě chci redakci, a tím i nám všem, popřát hodně čtivých článků, poezii, která pohladí po duši, a fotek, které potěší oko, nebo připomenou vlastní zážitky.

A úplně závěrem odkaz na hodnocení našeho portálu v Nezávislém deníku PC-POLITIKA.CZ. Je sice z doby krátce po vzniku portálu, ale myslím, že platí dodnes.

http://www.pc-politika.cz/News-2433-KRITIKA-WEBU-novy-webzin-i60-cz-pro-seniory.html

i60.cz
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.