Nejen pro redakci

Nejen pro redakci

5. 12. 2014

V uplynulých dnech jsem několikrát zachytil na i60 „postesknutí“ nad tím, že redakce dlouho nezveřejňuje „moje“ články, nebo že je nezveřejňuje záměrně. Nejsem zaregistrovaný dlouho, tak nemohu posoudit rychlost zveřejňování dříve. Ale když si uvědomím, kolik za uplynulý rok přibylo registrovaných přispěvatelů, logicky to může trvat déle. Pan Raška už jeden z důvodů zdržení vysvětlil. A to, když článek dlouho leží na profilu pisatele vedený jako Pro mne, a pak při přechodu na Pro všechny zapadne v množství článků, (je jich údajně přes 5000). Dále  jsem si v odkazu  Jak to funguje  přečetl ve svém profilu, že redakce si vyhrazuje právo nezveřejnit článek, který neodpovídá zaměření portálu a pochopitelně články, které porušují zákony této země (rasizmus, netoleranci, …). Z toho jsem si utvořil svůj vztah k tomuto našemu portálu:

1) Jako registrovaný přispěvatel tohoto portálu MÁM PRÁVO, ale NE POVINNOST psát a NABÍZET redakci články ke zveřejnění.

2) Redakce MÁ PRÁVO, ale NE POVINNOST moje články zveřejnit.

3) Co se týká fotografií, MÁM PRÁVO nahrávat na portál SVOJE fotografie. Galerie označené Pro mne jsou moje. Nejsem si jistý, a nikde na portálu jsem nenašel, jak je to s volně do profilu nahranými fotkami, případně s Galeriemi s jiným určením. Je možné je volně stahovat a používat? Raději proto počítám s volným šířením. Někde jsem ale četl, že zasláním fotografie do soutěže Foto dne si redakce vyhrazuje právo k využití fotografie na portálu. To by ale ztrácelo smysl, kdyby byly fotky k volnému použití. Tak nevím.

Vím, že je to jenom můj výklad a tak se jím sám řídím. Možná by stálo za to, kdyby redakce zveřejnila nějaký podobný status nebo kodex portálu, aby i právním laikům, jako jsem já, bylo zřejmé, s čím musí počítat.

Jinak děkuji redakci, že začala důrazně řešit napadání, pomluvy a urážky od některých členů jinak slušné a pohodové komunity portálu i60.cz. Nejspíš se ozvou kritické hlasy o cenzuře a podobně. Ale i na jiných portálech, např. iDnes, bývá v diskuzi uvedeno: "Příspěvek pana XY smazán z důvodu..."  Od slušných a rozumných lidí to myslím nehrozí, a jak se říká „Potrefená husa se vždycky ozve“.

Ještě chci redakci, a tím i nám všem, popřát hodně čtivých článků, poezii, která pohladí po duši, a fotek, které potěší oko, nebo připomenou vlastní zážitky.

A úplně závěrem odkaz na hodnocení našeho portálu v Nezávislém deníku PC-POLITIKA.CZ. Je sice z doby krátce po vzniku portálu, ale myslím, že platí dodnes.

http://www.pc-politika.cz/News-2433-KRITIKA-WEBU-novy-webzin-i60-cz-pro-seniory.html

i60.cz
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Také se domnívám, že server i60.cz patří mezi ty nejlepší, se kterými se můžeme na českém mediálním trhu setkat. Nejen kvalitním a moderním zdrojovým kódem podle recenze, ale i vysokou grafickou úrovní a hlavně obsahem a pestrostí článků. Čtenáři tady nejsou jen pasivní cílovou skupinou, ale i aktivními účastníky vytváření magazínu pro starší generaci.
Marie Novotná
Moje poděkování by bylo jen opakování toho,co tu bylo napsáno.Už v několika mých příspěvcích bylo vysloveno.Více zaregistrovaných vneslo do tohoto portálu trochu jiného ,,ducha".I s tím,že zaregistrovaní už -asi-nejsou jen šedesátníci.Redakci s p.Raškou patří v každém případě velký dík za to,co vytváří a umožňuje registrovaným.Ať všichni vidí,že: TAHLE ZEMĚ NENÍ JEN PRO MLADÝ.
Soňa Prachfeldová
Jsem na i60 od července 2012. Bylo nás pár, od té doby se i60 podstatně rozšířil o obsah a o uživatele. Myslím, že tak dobrý portál jsem nikde jinde neviděla a hlavně obsah z velké části tvoří sami uživatelé a to je skvělé. Vyslovuji redakci opětně svůj dík za tvorbu jejích stránek. Díky díky ***
Libuše Křapová
Musím se přidat k těm, kdo jsou v i60 spokojeni. Přece nikdo, komu se zde nelíbí, se zde nemusí ničeho účastnit, k něčemu se vyjadřovat. Je zbytečné zde vyvolávat hádky proto, že zde není vše takové, jak bych si to já přál/a. Redakce upozorňuje přímo a otevřeně, že nevydává všechny články, ale jen některé. A pokud se mi něco nepovede a redakce uznala, že to nestojí za zveřejnění, proč by mi povídku či názor měla vymazávat? A musím se taky přidat k Olince Š., našla jsem zde nové přátele, i když pro ně bydlím trochu z ruky, můžeme pobesedovat či se i popichovat s úsměvem na chatu. Díky za i60.
Olga Štolbová
Souhlasím s těmi, kteří jsou rádi, že i60 existuje a divím se, že nikdo nezmínil, kolik nových přátel získal a některé i osobně poznal. To je možná ta největší přednost a ty zveřejněné, či nezveřejněné příspěvky nejsou až tak důležité. Tak to vidím já.
Marie Magdalena Klosová
Děkuji redakci za tyto stránky,které nám umožňují podělit se s ostatními o své literární pokusy,protože o ty především v této debatě jde.Kdybych neobjevila před půlrokem i60,asi bych nikdy psát nezačala.Dělá mi to radost,která je násobena zájmem čtenářů,kterých i u již dávno vydaných článků stále přibývá.Tudíž mé poděkování patří též všem těmto milým příznivcům,neboť Ti živí mou chuť něco napsat.Vždy čekám s napětím,zda budu "zveřejněna".Nikdy to nepokládám za samozřejmé,ale mám velkou radost,když "se objevím".
Radovan Cakl
Paní Doušková, zkusil jsem popis odstranění nevydaného článku podle Hany R. Hani, dovolil jsem si ho podrobněji rozepsat, snad nebudu bit ;-) Otevřete článek pro úpravu, změňte název článku na Prázdný, ponechte Pouze pro mne, označte text, kromě prvního písmene, pro zkopírování a dejte Ctrl+X. Pokud si chcete článek uchovat pro sebe v PC, uložte si ho ve Wordu. Vraťte se do článku na i60 a dejte Uložit. V seznamu Vašich článků sice zůstane hlavička Prázdný, ale v jeho textu bude jen to jedno písmeno. Pokud budete chtít napsat nový článek, lehce najdete Prázdný dokument a můžete použít rámec pro nový text. A pokud ne, nic se neděje, text článku bude smazaný. Ať se Vám daří.
Redakce i60
Vážení čtenáři, děkujeme panu Caklovi i ostatním za podporu. Již brzy zveřejníme novinky, které by měly většinu řečeného řešit. Současně připravujeme komplexnější změnu, s níž vás po Novém roce seznámíme. Díky za trpělivost.
Hana Rypáčková
Pardon ctrl+x
Hana Rypáčková
Článek jde smazat /nevydaný/-jde upravovat, po úpravě se vše zamodrá a smaže , nebo klávesou ctrl +v .Zůstalo mi tam jen písmeno v nadpisu, jak se nechtělo nechat vyhodit.Když jsem psala nový článek a napsala nový nadpis, písmeno šlo smazat.To je moje zkušenost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.