Jak si doma jednoduše vyrobit vánoční dekorace
FOTO: autorka

Jak si doma jednoduše vyrobit vánoční dekorace

2. 12. 2020

Vánoční stromeček, svícen, vánoční srdíčko, vánoční had, věneček, podkovička z papírových ruliček ozdobí a nebo potěší obdarovaného. Srdíčka a podkovičky i s popisem jsem už tady nabídla, tak dnes vyzkoušejte  stromeček, svícen, věneček a hezkou ozdobu na vánoční stůl vánočního hada.

STROMEČEK

Namotáme si z proužků časopisu šířky 7 cm dostatečný počet ruliček. Budeme potřebovat polystyrénový kužel, pár špendlíků, lepidlo herkules. Začneme tak jako u podkoviček překřížením dvou ruliček + jednu ruličku přilepíme na střed tak, aby její konec přesahoval střed o 1 cm. Po zaschnutí začneme obtáčet ruličky papíru od vrchu kužele. Musíme si přišpendlit začáteční omotávání ruliček na vršku kužele špendlíky, aby nám tvar nesjížděl. Pokračujeme podle toho, jestli chceme malý nebo větší stromek. Po dosažení délky špendlíky na vršku odstraníme a kužel vyjmeme. Konce ruliček nalepíme dovnitř stromečku. Nabarvíme barvou ředitelnou vodou (BAKRYLEX) a po zaschnutí ozdobíme .

SVÍCEN

Budeme potřebovat zase papírové  ruličky, rovný kulatý předmět, který budeme obmotávat (používám řasenku vnučky), skleněný kelímek, do kterého umístíme čajovou svíčku a různé ozdoby, jak vidíte na fotkách. Postup je stejný jak u podkoviček s tím rozdílem, že po nabarvení a uschnutí spojíme tavnou pistolí konce podkovičky k sobě. Vznikne malý věneček. Do jeho středu tavnou pistolí nalepíme skleněný kelímek, do něj dáme vonnou  čajovou svíčku a kolem nalepíme různé ozdoby.

VĚNEČEK

Stejný postup jako u  svícnu s tím rozdílem, že omotáváme ruličku od alobalu do požadované velikosti věnečku.

VÁNOČNÍ HAD

Vezmeme si 5 papírových ruliček a mašličkou je pevně svážeme k sobě tak, aby asi 10 cm ruliček vyčnívalo. Do středu dáme ruličku od pečícího papíru a omotáváme do požadované délky asi půl metru, konce ruliček zas pevně svážeme k sobě tak, aby jejich konce vyčnívaly. Ucvakneme si stejně dlouhý drát, který zasuneme dovnitř a vytvarujeme „hada“. Nabarvíme a začneme zdobit čajové svíčky a všechny báněčky a ozdůbky lepíme tavnou pistolí. Moc pěkná ozdoba na vánoční stůl.

Všechny moje výrobky jsou dárkem pro můj klub stomiků Prostějov. Věřím, že se jim budou líbit. Začala jsem s jejich výrobou po chvilkách už po Velikonocích a včera jsem všech 70 kusů zdárně dokončila. Odměnou mi bude hřejivý pocit, když uvidím rozzářené oči stomiků, až si ponesou domů svícen nebo jiný můj výrobek, který si na předvánoční schůzce sami vyberou.

Třeba někoho z vás některý výrobek zaujme a zkusíte si ho vyrobit  a pak dárkem potěšíte své známé. Ten malý svícen je jednoduchý a moc hezký.

 

hobby Vánoce
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%