Nevšední vánoční dárky
lze nakoupit na jarmarku

Nevšední vánoční dárky
lze nakoupit na jarmarku

7. 12. 2014

Lidé, kteří nechtějí nakupovat tuctové vánoční dárky v přeplněných hypermarketech ani na internetu, mají i jiné možnosti. Přibývá specializovaných trhů a jarmarků, mnohé z nich mají charitativní rozměr. Že dárek nemusí být nový a nablýskaný, dokazuje například každoroční zájem o jarmark Moravského zemského muzea v Brně, jehož pořadatelé nepřijmou do prodeje nic, co je mladší než 20 let.

„Letos je v nabídce více než 300 předmětů nejrůznějšího druhu, třeba sběratelské předměty, bytové a oděvní doplňky, knihy, bižuterie, kabelky, sklo, keramika, hračky,“ uvedla náměstkyně ředitele muzea Eva Pánková. 
Vánoční jarmark poprvé zorganizovalo také Muzeum Vyškovska. Nabízí zejména řemeslné výrobky vhodné jako dárky, případně jako vánoční dekorace. A kdo nestojí o starožitnosti, ale o nové trendy, může zamířit do Buranteatru v Kounicově ulici, kde brněnská designová značka Lovemusic pořádá Factory Fashion Market. Své zboží prodávala padesátka českých a slovenských nezávislých návrhářů, designérů a šperkařů.

„Oproti minulým ročníkům jsme letos rozšířili nabídku také pro pány,“ informovala za pořadatele Jana Řeháková. Pod stromečkem tak mohou muži najít například pletené kravaty a dřevěné motýlky. K dalším zajímavostem patří třeba ručně vyráběné bambusové zubní kartáčky. 

Před Vánoci lze koupi dárku spojit s příspěvkem na dobrou věc. Platí to například o prodejní výstavě výtvarných prací pacientů Masarykova onkologického ústavu v Brně. Z výtěžku ústav pořídí další výtvarné potřeby pro dílnu, která pomáhá nemocným přijít na jiné myšlenky. Výstava začne ve středu v 09:30. „Budou tu k dispozici svíčky ze včelího vosku, obrázky malované na skle, obrázky s vánočními motivy, keramika, drátkované výrobky, vánoční přání nebo proutěné misky a podložky,“ dodala mluvčí ústavu Zuzana Joukalová. 

vánoční dárky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.