Zámek Telč láká
na zimní festival

Zámek Telč láká
na zimní festival

27. 12. 2014

Koncertem českobudějovické skupiny Nezmaři v konírně státního zámku v Telči začal 21. ročník hudebního festivalu Vánoční prázdniny v Telči. Návštěvníci uslyší také písničkáře Jaroslava Samsona Lenka s Radimem Zenklem a skupiny Žalman a spol., Jarret a Disneyband. Vedle koncertů jsou tradiční součástí výlety do okolí města. 

Setkání pravidelně vyplňuje období mezi Vánocemi a koncem roku. „Stejně jako každoročně o Vánocích přichází Ježíšek, stromeček a vánoční kapr, přijde po Vánocích festival na zámku. Je to hlavně milé a přátelské setkávání muzikantů, pořadatelů a návštěvníků,“ řekl organizátor festivalu Milan Kolář. 

Mrazivé, ale jasné a slunečné počasí těchto dnů je podle Koláře jako stvořené pro výlety do okolí Telče, které jsou tradiční náplní festivalu. Lidé mohou vyrazit například do Lhotky pod zříceninou hradu Štamberk, nebo na nejvyšší vrchol Vysočiny – na Javořici. 

Neodmyslitelnou součástí posledního dne v roce je v Telči tradiční hokejové utkání mezi mužstvy organizátorů festivalu Prázdniny v Telči a herců divadla Sklep. Týmy Urlaup Bruins a Sklepovští sršáni se proti sobě opět postaví na Silvestra od 14:00 na zimním stadionu. 

hrady a zámky naše tipy výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...