Lucie Šafářová odlétá
již zítra k protinožcům

Lucie Šafářová odlétá
již zítra k protinožcům

28. 12. 2014

Skončil čas vánoční a tenistům nastávají první duely. Lucie Šafářová již zítra odléta na první turnaj přelomu roku - exibiční, jak říkají Australané, pohodový turnaj v Perthu v Austráli - Hopman Cup, o kterém jsem již zde psala.

Dvojice Šafářová - Pavlásek poprvé

Do Perthu na turnaj Hopman Cup poletí také Adam Pavlásek, dvacetiletý tenista, který nahradil zkušeného, avšak odstoupivšího Radka Štěpánka, pro jeho zranění lýtkového svalu. Adam Pavlásek bude debutantem na tomto turnaji, zatímco Lucka Šafářová se zúčastní již potřetí. Cesta na druhou stranu zeměkoule je dosti náročná.

Let k protinožcům

Odlétat večer odtud a v Sydney či Perthu jste až další den ráno, cesta trvá většinou 24-25hodin přes Singapur s mezipřistáním. Někteří létají přes Frankfurt - Singapur - Sydney, jiní létají z Vídně. Nejexluzivnější letecká společnost Singapore Airlines nabízí účastníkům letu ty nejlepší a nejpohodlnější podmínky leteckého cestování. Sama jsem to zažila. Jiní upřednostňují leteckou společnost Lauda Air, která je vypravena z Vídně. Let je příjemný i přes tolik hodin a většina tenistů se ráda k protinožcům vrací.

Počasí u protinožců

Zatímco tady čekáme na sníh a přituhlo, tam bývá kolem 35 a více stupňů Celsia. Aklimatizace je někdy náročná. Lucie Šafářová stejně jako i Petra Kvitová a další tenisté využívají pobytu na Floridě, kde se připravují na nadcházející sezónu. Lucce Šafářové, 16. nejlepší tenistce světa dle žebříčku WTA, tedy začíná vstupní duel již od 4. ledna v Perthu v Austrálii. Grandslam Australian Open začne od 19. ledna - 1.února 2015, ale většina účastníků grandslamu se přesune na druhou stranu zeměkoule již po Novém roce. Přejeme našim tenistům šťastný let a úspěšný vstup do nové sezóny roku 2015.

Sportu zdar!

sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%