Komedií roku se stal
Můj romantický příběh

Komedií roku se stal
Můj romantický příběh

3. 2. 2015

Cenu Komedie roku 2014 získala na 15. ročníku přehlídky divadelních komedií Grand Festival smíchu v Pardubicích hra Daniela C. Jacksona Můj romantický příběh. Se souborem Divadla Petra Bezruče z Ostravy představení nastudoval režisér Daniel Špinar. V Pardubicích hra bodovala i v dalších třech kategoriích. 

Cenu za nejlepší ženský herecký výkon festivalu si odnesla Tereza Vilišová za roli Amy. Komedie dostala také cenu odborné poroty a cenu studentské poroty. 

Ocenění za nejlepší mužský herecký výkon patří Michalovi Dlouhému za roli Charlese Smithe v komedii Listopad, kterou přivezlo v režii Petra Svojtky Divadlo ABC Praha. Tato hra se stala rovněž Komedií diváků. 

Počtvrté v historii festivalu byla vyhlášena Cena Genia smíchu, která je oceněním za mimořádný přínos v herectví, režii či jiné oblasti divadelnictví komediálního žánru v posledních letech. Tentokrát ji akademie složená z kritiků, divadelních publicistů a teoretiků udělila Davidu Drábkovi za výjimečné autorské inscenace představení Velká mořská víla a Jedlíci čokolády s přihlédnutím k zpracování Figarovy svatby, Romea a Julie a Richarda III. 

Grand Festival smíchu v soutěžní části každý rok představuje divákům sedm vybraných veseloher a divadelních souborů. Souběžně se koná nesoutěžní část přehlídky na vedlejší scéně.

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.