Přijďte se podívat na Reginu Rázlovou v roli Marlene Dietrich
FOTO: Marie Krbová

Přijďte se podívat na Reginu Rázlovou v roli Marlene Dietrich

30. 8. 2023

Magické datum 9.9.2023 přinese úžasný zážitek fanouškům Divadla Ungelt, které na své Letní scéně uvede hru současné britské dramatičky a vysokoškolské pedagožky Gail Louwe, nazvanou Miss Dietrich lituje. Ta vychází ze skandálního biografického románu Moje matka Marlene Dietrich.

Strhující příběh žen dvou generací - matky (Regina Rázlová) a dcery (Simona Postlerová) je příběhem dvou rivalek a vypráví o souboji mezi nimi. Odehrává se v závěru bohatého života americké hvězdy německého původu Marlene Dietrich, která tráví poslední léta svého devadesátiletého života jako nepohyblivá stárnoucí žena, která žije v osamění v Paříži. Své dceři vypráví o nekonečných dobrodružstvích a milostných avantýrách. K jejím partnerům a partnerkám patřil například Maurice Chevalier, Mercedes de Acosta, Erich Maria Remargue, Orson Welles, Édith Piaf, Jean Gabin, Yul Brynner, William Saroyan nebo Frank Sinatra. Její poslední láskou byl Michail Baryšnikov.

 

IMG_7734t.jpg

 

Do Marlenina života se vešla všechna uvedená velká jména, ale kde je místo na lásku k dceři? Proč není schopná dostatečného porozumění ke své věhlasné matce? Příběh sám je velmi nosný a podtrhují ho výkony obou protagonistek. Rozhodně se ne tento herecký koncert vydejte. Důvodem navíc je skutečnost, že se Regina Rázlová v plné síle na jeviště vrací po nucené zdravotní pauze.

divadlo kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.