Naše cestování a turistika
po České republice i cizině

Naše cestování a turistika
po České republice i cizině

12. 2. 2015

Bydlíme na okraji Šumavy v malém městě Sušice na Klatovsku. Jsme tady doma už více jak třicet let. Přesto, že hojně podnikáme různé výlety do okolí i dále po celé Šumavě, stále nalézáme nová místa, kde jsme ještě nebyli. 

Je tu tolik nádherných výhledů do kraje, kopců i skal s náročným výstupem, že si vždy svůj výlet naplno užijeme. Přesto, že je nám více jak 60 let, zdoláme za den až 30 km v náročném terénu pěšky, spíše "lezmo".

Jezdíme i jinam v ČR

Líbilo se nám na Děčínsku. Prolezli jsme krásné Hřensko. Pak jsme se přesunuli do Šluknovského výběžku a ubytovali se ve skvělém hotelu Ron v Mikulášovicích. Odtud jsme podnikali každý den výlet jinam. Nadšená jsem byla z nedalekých Lužických hor. Byla to nádherná týdenní dovolená v naší republice, na kterou nezapomeneme. Postupně přidám i pár fotek.

Jiný rok jsme si zase udělali dovolenou na Třeboňsku. Krásná příroda a historické objekty v ní  byly ještě navíc doplněny kulinářskými zážitky. Všude, kam jsme došli, měli rybu! Chutná jídla, dobré pivíčko, levná ubytovna a dokonce i jedna krásná noc pod širákem! Romantický zážitek jako za mlada.

Jezdíme i do ciziny

Máme rádi moře a hory, lesy, kytky a vůně suchomilných bylin. Na tyhle zážitky je super Chorvatsko. Byli jsme tam dvakrát s poznávacím zájezdem. Navštívili jsme Paklenicu a uskutečnili velmi náročný výstup do horské jeskyně. Pokračování bylo v dalších chorvatských národních parcích. Vodopády, jezera, piniové háje prohřáté horkými slunečními paprsky voněly nebesky. Obrazy neuvěřitelně barevné a čisté, až oči jasem přecházely. Vzpomínky, které oživí každý všední den, kdy nám je milo zavzpomínat! Letos v září jedeme zase.

Španělsko je pro nás TOP
V Katalánsku již 17 let žije náš syn. Bydlí se svou krásnou ženuškou Noe v malém městečku Aiquafreda pod Pyrenejemi. Podařilo se nám dopřát si dvakrát dovolenou u nich. Vždy si objednáme pobytový zájezd v hotelu na týden. Tam využíváme koupání v moři a ruch letovisek. Druhý týden si nás mladí odvezou k sobě a ještě týden si užíváme u nich. Dostaneme se s nimi do míst, která nejsou na trasách zájezdů, ale stojí za to! Poznáváme i život obyčejných Katalánců, jejich jídla, zvyky a přátelskou povahu. Letos opět jedeme do milovaného Španělska. Tam budeme tři týdny v červenci. Pak trochu domů a v září zase do Chorvatska!

Někoho může napadnout, že musíme mít hodně peněz když si můžeme dopřát tolik cestování. Nejsme bohatí, jen jsme si dokázali pár peněz šikovně rozmnožit a nyní bereme dividendy, ze kterých to zvládneme!
naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.