Chemie v mouce

Chemie v mouce

5. 3. 2015

Zcela nedávno mě zajímalo chemické složení potravy. Potřeboval jsem informace o mouce. Našel jsem si spoustu dostupných informací o pekařské mouce a různé označení. Ovšem opravdu šok přišel ve chvíli, kdy jsem si začal číst chemické složení mouky, kterou dnes v roce 2015 jíme jako běžnou potravinu.

Do mouky jsou přidávány rúzné chemikálie, aby se dobře umlela na hladkou, polohrubou a hrubou. Dále jsou tam jakési chemikálie, aby se mouka nepřipékala na stěny mlecích mlýnů a následně, aby dobře protékala potrubím. Dále jsou do mouky přidávány různé chemikálie, aby bylo dosaženo řádné barvy, tedy požadované bělosti.Pokaždé, když si kupuji chleba a rohlíky a housky, tak se snažím zapomenout na ten koktejl chemických látek, které jsou již v umleté mouce připravené na další pekařské zpracování. Ale chuti mi to tedy nepřidá.

Otázkou zůstává, proč mají malé děti dnes tolik alergiií a proč jsou tak hyperaktivní. Pokud již v této základní surovině je takový chemicky koktejl, co ty malé děti musejí jíst a pít v dalších potravinách. Proč je dnes tolik nemocí typu Parkinsona a Alzheimera. Možná je to způsobené těmi chemickými koktejly, které musíme jíst, chlebem a rohlíky počínaje.

potraviny
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.