Pavel Maslák a Jakub Holuša
získali zlato na HME v Praze

Pavel Maslák a Jakub Holuša
získali zlato na HME v Praze

8. 3. 2015

Sprinter Pavel Maslák je halovým mistrem Evropy z roku 2013 v Göteborgu, halovým mistrem světa z roku 2014 v Sopotech, mistrem Evropy z roku 2012 v Helsinkách. A nyní čerstvě také halovým mistrem Evropy ze šampionátu v Praze.

Havířovský drak, jak je mu přezdíváno, je skutečně nejrychlejší Evropan, drží již 7 osobních rekordů. Finále na 400m vyhrál suverénně časem 45:33 s. Jeho mezičas na 200 m je opět nejrychlejší. Je z něho opět mistr Evropy. Sympatický mladík si užil své finále. Čeká ho nyní MS v atletice v Pekingu.

Jakub Holuša se stal také zlatým mistrem Evropy ve finále na 1500 m. Fantastický finiš v závěru všechny fanoušky donutil k bouřlivému aplausu a doma jsme si hlasitě všici zakřičeli od plic. O 6 setin s předběhl tahouna, Turka Özbilena. Je to nádherný výkon našich dvou zlatých atletů Pavla Masláka a Jakuba Holuši.

Ve štafetě mužů 4x400 m jsme opět získali medaili, a to bronzovou, štafeta běžela ve složeni Němeček, Šorm, Tesař a Maslák. První byli Belgičané, kteří těsně před cílem předběhli Poláky.

HME v Praze končí s nádherným úspěchem. Češi získali 6 cenných kovů. Pavel Maslák a Jakub Holuša zlato, stříbro dálkař Radek Juška stříbro, pětibojařka Eliška Klučinová bronz, koulař Ladislav Prášil bronz a štafeta mužů bronz.  Předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník prohlásil, že prožíváme velkou radost a je to naplnění snů naší generace.

Sportu zdar!

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%