Velká modní soutěž:
Můj nezničitelný outfit

Velká modní soutěž:
Můj nezničitelný outfit

24. 3. 2015

Když můj syn slavil čtyřicáté narozeniny, koupila jsem si na oslavu tento outfit. Tehdy se tomu říkalo komplet. Od té doby jsme všichni zestárli. Já, syn i outfit. Já víc. Přepadla mě sedmdesátka docela zákeřně.

Když jsem byla mladší a nějaké peníze měla, bylo nakupování "hadrů" mojí velkou vášní, skoro až nemocí. Oblečení jsem střídala hodně, a to, že jsem bydlela v Praze, tedy ve velkém městě, a že jsem pracovala tam, kde oblékat se bylo důležité, tomu napomáhalo.

Potom přišel důchod (nevelký), odstěhovala jsem se do malého městečka, tedy do přírody. Neříkám, že není důležité se tady hezky oblékat, ale peníze začaly docházet. A jak docházely, stala jsem se hamižnou a žádný takzvaný hadr jsem nevyhodila. Věděla jsem, že nový si už nekoupím. Neříkám ani, že se mi nezměnila postava, ale nějaké oděvy jsou, na rozdíl ode mne, nesmrtelné. Zrovna tento outfit (komplet), který snad můžu nosit  všude. Když ho doplním šátkem, můžu do přírody, bižuterii a jde se do města, a se zástěrkou do kuchyně.

Materiál neznám, ale je moc příjemný a nemačkavý.

Mám dojem, že vše důležité jsem vyčerpala. Snad jenom dodávám, že zástěrka je ze sekáče a musela ji vyšívat nějaká zručná hospodyňka. Jo, a vlasy si barvím, češu a stříhám sama. Nevím, jestli to projde přísnou komisí. A potom taky to, že na manekýnu jsem poněkud baculatější.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Nadšená tedy outfitem Hany nikterak nejsem. Přece jen se dá už dneska koupit pár krásných hadříků na všechny postavy opravdu - jak se říká - "za pár šupů". Úkolem žen je vypadat dobře - a v podstatě ne ani tak dobře vypadat, jako dobře se cítit. A když mám na sobě od hlavy k patě stoprocentní polyester, ve kterém moje tělo nedýchá, nemůžu se cítit dobře. Navíc i barva outfitu je spíše pro mladé holky, ne pro dámu kolem sedmdesátky. Haně tento outfit dost ubližuje a nic nepřidá - nanejvýš opticky ještě pár kilo navíc. Jediné, kde dám Haně za pravdu, je její kuchyňský outfit - na něm je vidět, že zájem Hany je spíše vaření, ne oblékání. Takže jako určitě skvělé kuchařce jí dávám aspoň nějaké body.
 

Hodnotím známkou 3- 

Elen Zajíčková:
Paní Hanko, jste moc sympatická a vážím si, že jste se v soutěži objevila. Váš příspěvek je pravdivý a dotýká se v nějaké míře nás všech seniorek. Obleček Vám barevně sluší a za všech popsaných okolností chápu, že máte k němu kladný vztah a ráda ho nosíte. Materiál totiž nepotřebuje žádnou údržbu, střih je volný, a tím pohodlný. Upřímně, není to ale nic moc. Ani látkou, ani střihem, ani žádná vysoká krejčovina. To zástěrka ze sekáčku mě zaujala! A tak mě napadá, nenašel by se v tom sekáčku mladistvý přízový svetřík, blůzička, topík a kalhoty nebo sukénka? Ceny jsou tam pro každého přece příznivé. Určitě to stojí za pokus. A nekupujte nic o číslo větší. Jste šik, tak to ukažte. 

Hodnotím známkou 2-

Scarlett Wilková:
Líbí se mi, že si Hana na nic nehraje a výstižně popisuje situaci mnoha dam vyššího věku: v penzi se holt člověk naučí neutrácet za hadříky, které zanedlouho vyhodí. Tak to je, podobných příkladů mám ve svém okolí hodně. Jasná věc, o které není třeba diskutovat. Jenže i staré věci se dají ladit lepším způsobem, než tady Hana předvedla. Na mě komplet působí pyžamovým dojmem. Kalhoty bych nechala opravdu na doma a k vrchnímu kousku zvolila jiné, klidně třeba džíny. Takto mám pocit, že je paní stále v jakémsi domácím oblečku a šátek a jiné doplňky to nezachraňují. Problém tohoto kompletu není v tom, že je starý, vždyť staré věci mnohdy vypadají lépe, než nové nekvalitní kousky z obchodních řetězců. Myslím, že Haně neslušel ani před lety, kdy si ho koupila a už tehdy v něm vypadala jako v pyžamu. Škoda, protože Hana je hezká a sympatická nejen na první pohled, ale i podle toho, jak sama o sobě píše. Ovšem senzační je ta zástěrka, kterou si obléká při vaření, to je ukázka těch legračních a výjimečných pokladů, které odvážné ženy umějí najít v sekáčích. 

Hodnotím známkou 3 

Redakce:
Paní Hana píše upřímně, sympaticky i s nadhledem, a to se nám libí. Škoda jen, že text není o trochu delší a možná i sebevědomější.

Hodnotíme známkou 2

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,55

Celková výsledná známka je 2,51

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.


Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.