Velká modní soutěž:
Můj nezničitelný outfit

Velká modní soutěž:
Můj nezničitelný outfit

24. 3. 2015

Když můj syn slavil čtyřicáté narozeniny, koupila jsem si na oslavu tento outfit. Tehdy se tomu říkalo komplet. Od té doby jsme všichni zestárli. Já, syn i outfit. Já víc. Přepadla mě sedmdesátka docela zákeřně.

Když jsem byla mladší a nějaké peníze měla, bylo nakupování "hadrů" mojí velkou vášní, skoro až nemocí. Oblečení jsem střídala hodně, a to, že jsem bydlela v Praze, tedy ve velkém městě, a že jsem pracovala tam, kde oblékat se bylo důležité, tomu napomáhalo.

Potom přišel důchod (nevelký), odstěhovala jsem se do malého městečka, tedy do přírody. Neříkám, že není důležité se tady hezky oblékat, ale peníze začaly docházet. A jak docházely, stala jsem se hamižnou a žádný takzvaný hadr jsem nevyhodila. Věděla jsem, že nový si už nekoupím. Neříkám ani, že se mi nezměnila postava, ale nějaké oděvy jsou, na rozdíl ode mne, nesmrtelné. Zrovna tento outfit (komplet), který snad můžu nosit  všude. Když ho doplním šátkem, můžu do přírody, bižuterii a jde se do města, a se zástěrkou do kuchyně.

Materiál neznám, ale je moc příjemný a nemačkavý.

Mám dojem, že vše důležité jsem vyčerpala. Snad jenom dodávám, že zástěrka je ze sekáče a musela ji vyšívat nějaká zručná hospodyňka. Jo, a vlasy si barvím, češu a stříhám sama. Nevím, jestli to projde přísnou komisí. A potom taky to, že na manekýnu jsem poněkud baculatější.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Nadšená tedy outfitem Hany nikterak nejsem. Přece jen se dá už dneska koupit pár krásných hadříků na všechny postavy opravdu - jak se říká - "za pár šupů". Úkolem žen je vypadat dobře - a v podstatě ne ani tak dobře vypadat, jako dobře se cítit. A když mám na sobě od hlavy k patě stoprocentní polyester, ve kterém moje tělo nedýchá, nemůžu se cítit dobře. Navíc i barva outfitu je spíše pro mladé holky, ne pro dámu kolem sedmdesátky. Haně tento outfit dost ubližuje a nic nepřidá - nanejvýš opticky ještě pár kilo navíc. Jediné, kde dám Haně za pravdu, je její kuchyňský outfit - na něm je vidět, že zájem Hany je spíše vaření, ne oblékání. Takže jako určitě skvělé kuchařce jí dávám aspoň nějaké body.
 

Hodnotím známkou 3- 

Elen Zajíčková:
Paní Hanko, jste moc sympatická a vážím si, že jste se v soutěži objevila. Váš příspěvek je pravdivý a dotýká se v nějaké míře nás všech seniorek. Obleček Vám barevně sluší a za všech popsaných okolností chápu, že máte k němu kladný vztah a ráda ho nosíte. Materiál totiž nepotřebuje žádnou údržbu, střih je volný, a tím pohodlný. Upřímně, není to ale nic moc. Ani látkou, ani střihem, ani žádná vysoká krejčovina. To zástěrka ze sekáčku mě zaujala! A tak mě napadá, nenašel by se v tom sekáčku mladistvý přízový svetřík, blůzička, topík a kalhoty nebo sukénka? Ceny jsou tam pro každého přece příznivé. Určitě to stojí za pokus. A nekupujte nic o číslo větší. Jste šik, tak to ukažte. 

Hodnotím známkou 2-

Scarlett Wilková:
Líbí se mi, že si Hana na nic nehraje a výstižně popisuje situaci mnoha dam vyššího věku: v penzi se holt člověk naučí neutrácet za hadříky, které zanedlouho vyhodí. Tak to je, podobných příkladů mám ve svém okolí hodně. Jasná věc, o které není třeba diskutovat. Jenže i staré věci se dají ladit lepším způsobem, než tady Hana předvedla. Na mě komplet působí pyžamovým dojmem. Kalhoty bych nechala opravdu na doma a k vrchnímu kousku zvolila jiné, klidně třeba džíny. Takto mám pocit, že je paní stále v jakémsi domácím oblečku a šátek a jiné doplňky to nezachraňují. Problém tohoto kompletu není v tom, že je starý, vždyť staré věci mnohdy vypadají lépe, než nové nekvalitní kousky z obchodních řetězců. Myslím, že Haně neslušel ani před lety, kdy si ho koupila a už tehdy v něm vypadala jako v pyžamu. Škoda, protože Hana je hezká a sympatická nejen na první pohled, ale i podle toho, jak sama o sobě píše. Ovšem senzační je ta zástěrka, kterou si obléká při vaření, to je ukázka těch legračních a výjimečných pokladů, které odvážné ženy umějí najít v sekáčích. 

Hodnotím známkou 3 

Redakce:
Paní Hana píše upřímně, sympaticky i s nadhledem, a to se nám libí. Škoda jen, že text není o trochu delší a možná i sebevědomější.

Hodnotíme známkou 2

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,55

Celková výsledná známka je 2,51

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.


Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Ano smích je velmi uvolňující.
Júlia Vonásková
p. Hanko, tak to jsem taky ráda,že jste to tak vzala,jste určitě veselá kopa, je jasné,že v malém městečku to je jiné,ale není nikde psané,že se nemužete hezky ustrojit,tím dodáte odvahu ostaním....podívejte se na mě a na Alenku Várošovou jak jsme dopadli, jsme jak hajzlbáby a já se tomu směju....krásný večer přeje Julia
Hana Šimková
Alenko moc děkuji.
Alena Várošová
Paní Hanko, někdy se člověk zachová,tak jak to cítí a reaguje a někdy to nelze vzít zpět..Co bylo, bylo navíc jste se omluvila, tak tedˇ se jen usmívejte,moc Vám to sekne.
Hana Šimková
Paní Elen se omlouvám zvlášť. Má pravdu.
Hana Šimková
Děvčata píšete mi hezky a povzbudivě a já už nevím, jak se mám omluvit.Já jsem totiž tu soutěž opravdu nepojala vážně a to je moje osudová chyba. Také bych se bývala mohla lépe vyšlechtit a vyfotit. Fotila mě kamarádka a hoddila jsem na sebe tento hadřík a bylo.To víte, že mám i pár lepších tzv. outfitů a také do sekáče chodím bez zábran.Opravdu jsem nějak neodhadla ,že jde o soutěž vážnou a trochu jsem ji chtěla zlechčit. Já si v tom svém pyžamu budu chodit dál a porotě se omlouvám. Je to opravdu jen moje chyba.Tady na malém městečku ale není radno nějak zvlášť vybočovat. Já se snažím splynout a vycházet s každým. Některé věci vám lidi neodpustí a dost na tom, že jsem náplava Z Prahy. Mějte se moc hezky a ještě jednou se všem omlouvám.
Alena Várošová
Vidíte paní Hanko,že jsem psala,že bude líp a určitě byl dnešní den plný zářícího sluníčka.Vám úsměv moc sluší,píšete zajímavé příběhy.Dnes jsem zrova byla v sekáči a byla tam tak nóblesní halenka,že jsem si na Vás hned vzpomněla.Sama tam taky občas vběhnu a opravdu se tam ají najít skvosty,jen na ně kápnout. Když se usmívejte zářite jak to sluníčko,jde z Vás energie,láska,něžnost.
Júlia Vonásková
p. Hanko, ne nadarmo jsem psala,že držím časopis v ruce Blesk pro ženy č. 35..z 25.8.2014....je tam psaní na 6 stránek o této soutěži....a p. Tána Havlíčková píše....Zralým ženám doporučuji Second Hand...i když mám Upravnu oděvu a někdy si stihnu něco ušít,tak zaběhnu do sekáče a a mám kousek,který nikdo nemá,beru to jako hru,protože hned vím s čím to zkombinuji,a mám velkou radost,když mě model pochválí, ráda se parádím a pro mě není žádná ostuda,nebo urážka,že to mám ze sekáče, když za mnou přijdou moje holky,zákaznice, tak je tam posílám,a mám radost,že se jim podařilo ulovit parádní kousek....takže se neurážejte, včera jsem radši nekomentovala,určitě jste vtipná, usměvavá,ale i boubelky mají šanci se ustrojit....krásný večer přeje Julia
Elen Zajíčková
Paní Hanko, není mi o moc míň nežli Vám. Velmi jsem Vám fandila i proto, že znám Vaše psaní pro i6O. Moje sklamání je o to větší. Že Vás doporučení nákupu v second handu tak rozpálí , jsem nečekala. Celý váš článkek byl o nostalgii z nedostatku peněz. Nevím jaký sekáč máte u Vás, ale tady v Praze jsou to butiky se skvosty a chodí tam "fajnšmekři". Byla to ode mne opravdu dobře myšlená rada. Nikdo Vás nechtěl ničím urazit . Slušnost a decentnost při hodnocení je pravidlo a vy ho přesto zpochybňujete. Že je vše od Vás míněno jako nadsázka? Promiňte, tak proč jste se urazila a kritizujete všechny kolem? Každá z nás hodnotících bere svůj volný čas, aby napsala svůj názor a případně Vám poradila . Když jste o to nestála , tak nechápu proč jste se přihlásila.
Eva Krausová
Paní Hanko, za odvahu jít do soutěže Vám dávám 1, jinak ale bohužel už mimo soutěž 3- To, že jste boubelka tak trochu myslím vůbec nevadí, jsou mi někdy bližší boubelky, než vychrtlé modelky a herečky...Ale neoslovila jste mne nijak, nezaujala ani článkem, ani oblečením. Šla jste ale do toho, odvaha se Vám upřít nedá. Vidím, že diskuse u Vás je veliká, často myslím, že zbytečná. Jste koukám nyní třetí od zadu a to není zas tak špatné. Užívejte života, co na tom, že není peněz nazbyt, důležitější je co máte na srdíčku a v duši.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%