Velká módní soutěž:
Pilates mi změnilo život

Velká módní soutěž:
Pilates mi změnilo život

23. 3. 2015

Začíná nový rok a já začínám třetí rok v důchodu. Využila jsem odchod do penze ke kompletnímu restartu svého života. Z 18 let strávených v manažerské pozici v oblasti personalistiky jsem skočila rovnýma nohama do úplně jiného světa - světa pilates. Toto úžasné cvičení mi přičarovalo zpět pevné zdraví, pružnou postavu, dobrou náladu a opět práci s lidmi, kterou tak miluji.

Za dva roky jsem si zřídila malé, ale útulné studio s pilates stroji a skupinku spokojených a věrných klientů. Patří mezi ně samozřejmě i moji blízcí. Největší radost mám, když vidím, jak moji klienti přestávají mít problémy s páteří a klouby, jejich postava se narovnává, dokáží držet rovná a široká ramena, hlavu nosí hrdě vztyčenou. Jsou i tací, kteří si ke mně chodí odpočinout po práci, zbavit se stresu, přijít na jiné myšlenky. 

Změna práce pro mne znamenala ještě jednu výraznou změnu - změnu mého šatníku. Najednou jsem měla šatník plný nepotřebných věcí, které se sice hodily na pracovní jednání, ale ne na cvičení. Dokoupila jsem několik outfitů do studia a po těžkém a bolestivém loučení si nechala jen ty věci, které mohu při dnešním novém stylu života využít. Mým pracovním oděvem je nyní cvičební úbor a tak to, co jiní používají ve svém volném čase, já používám v práci a opačně.  

Jednou týdně si udělám volno od svých klientů a vyrazím do centra Prahy sama si zacvičit pilates pod vedením instruktora.

Je stále ještě zima, i když za oknem už to vypadá na první známky jara. Vezmu si proto teplé kalhoty a ještě teplejší kozačky, můj milovaný huňatý bílý svetr a jde se na to. V předsíni ještě zkontroluji obsah tašky, vezmu si kožíšek a můžu vyrazit. 

Protože poslední tři roky své pracovní kariery jsem strávila v zemi, kde je šest měsíců krutá zima, potrpím si na teplé oblečení. Z tohoto období pochází kozačky a černé kalhoty, které si beru na sebe. Kalhoty mají oteplenou vnitřní stranu, jsou elastické, s širokým pasem, který dobře vytvaruje bříško a přitom neškrtí. Kozačky mají v sobě asi centimetrový hustý kožíšek, je v nich krásně teplo. Svetr jsem koupila v BiBě a ráda ho nosím v kombinaci s kožíškem, který pochází z obchodu Comtessa. Svetr krásně hřeje u krku a proto si nemusím brát šálu. Moje dcera a zároveň moje soukromá módní návrhářka by mi ten bílý svetr sice moc nepochválila, ale já tuhle kombinaci prostě miluji. No dobře, možná si na příští rok od ní nechám něco nového doporučit, ale tento rok to musí stačit. 
Venku je krásně a nečekaně teplo. Nedá mi to a na chvíli se posadím na trávu, nastavím tvář sluníčku a zaposlouchám se do zpěvu ptáčků. Po pár minutách se proberu z příjemného snění o teplém nadcházejícim jaru a honem spěchám na metro. Mám nejvyšší čas!

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Na první pohled je z fotek cítit, že Eva je energická žena, která nerada zahálí, leží a zbytečně odpočívá. Její outfit je hezky sportovní a zdá se, že není co vytknout. Sluší ji barevnost bílá a černá, doplněná stříbřitě šedou. Líbí se mi, že se také nebojí nosit úzké kalhoty, protože je vidět, že má Eva hezké a dlouhé nohy. Jediná připomínka z mé strany je k předimenzované části kolem ramen. Jednak má bílý rolák dlouhý vlas, což přidává na objemu (a to bychom si měly hlídat), a pak ta hezká sportovní bunda má veliký kožešinový límec, který by velmi pomohl zdůraznit ženám, které mají drobný hrudník a malá ramena, jejich horní část. V případě Evy je přesně tohle zdůraznění kontraproduktivní. Zbytečně totiž upozorní a zdůrazní ramenní část.

Hodnotím známkou 2 

Elen Zajíčková:
Paní Eva vypadá velice mladě. Pevné tělo dává tušit, že aktivně cvičí. A já nemůžu uvěřit, že toto je paní v důchodu. Líbí se mi to sošné držení těla! Bundičku v kovových odstínech barevně výborně dolaďuje kožešinový lem a dodává jí tím určitý luxus. I když je lem široký, na postavě paní Evy mi vlastně ani nevadí, protože bundička díky členění a dokonalému střihu krásně přilne na postavu a zužuje boky. A kožešina, ta paní Evě opravdu sluší. Mám ale výhrady k robustnému bílému svetru, který přidává na kilech. Stejně hřejivý může být i tenký vlněný rolák. Vzhledem k postavě paní Evy, bych volila spíš tmavší, než světlý odstín. Kabelka barevně ladí, ale je spíš letní, nebo na nákupy. Kožená kabela by určitě model ještě pozvedla. 

Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
V podstatě není co vytknout, na Evě je vidět, že má kvalitní kousky oblečení, které umí sladit. Ale mám pocit, že ten huňatý svetr, ač pěkný a sama mám takové svetry moc ráda, ji nějak zbytečně zvětšuje a v kombinaci s bundou ji dělá mohutnější než je. Proto ta dvojka, i když váhám mezi jedna minus. Na druhé straně, jde o pohodlné oblečení pro chladný den, takže těžko vytýkat, že se Eva takzvaně zateplila. Celkově je to pěkná kombinace na sympatické dámě, která má vkus. 

Hodnotím známkou 2 

Redakce:
Paní Eva je velmi aktivní žena, která své hobby dokázala využít nejen pro sebe, ale i k podnikání. Zvolila naprosto ideální cestu, restart jejího života je příkladný. A ještě k tomu pěkně píše. Takže výborně.

Hodnotíme známkou 1

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 2,35

Celková výsledná známka je 1,87

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.