Velká módní soutěž:
Pilates mi změnilo život

Velká módní soutěž:
Pilates mi změnilo život

23. 3. 2015

Začíná nový rok a já začínám třetí rok v důchodu. Využila jsem odchod do penze ke kompletnímu restartu svého života. Z 18 let strávených v manažerské pozici v oblasti personalistiky jsem skočila rovnýma nohama do úplně jiného světa - světa pilates. Toto úžasné cvičení mi přičarovalo zpět pevné zdraví, pružnou postavu, dobrou náladu a opět práci s lidmi, kterou tak miluji.

Za dva roky jsem si zřídila malé, ale útulné studio s pilates stroji a skupinku spokojených a věrných klientů. Patří mezi ně samozřejmě i moji blízcí. Největší radost mám, když vidím, jak moji klienti přestávají mít problémy s páteří a klouby, jejich postava se narovnává, dokáží držet rovná a široká ramena, hlavu nosí hrdě vztyčenou. Jsou i tací, kteří si ke mně chodí odpočinout po práci, zbavit se stresu, přijít na jiné myšlenky. 

Změna práce pro mne znamenala ještě jednu výraznou změnu - změnu mého šatníku. Najednou jsem měla šatník plný nepotřebných věcí, které se sice hodily na pracovní jednání, ale ne na cvičení. Dokoupila jsem několik outfitů do studia a po těžkém a bolestivém loučení si nechala jen ty věci, které mohu při dnešním novém stylu života využít. Mým pracovním oděvem je nyní cvičební úbor a tak to, co jiní používají ve svém volném čase, já používám v práci a opačně.  

Jednou týdně si udělám volno od svých klientů a vyrazím do centra Prahy sama si zacvičit pilates pod vedením instruktora.

Je stále ještě zima, i když za oknem už to vypadá na první známky jara. Vezmu si proto teplé kalhoty a ještě teplejší kozačky, můj milovaný huňatý bílý svetr a jde se na to. V předsíni ještě zkontroluji obsah tašky, vezmu si kožíšek a můžu vyrazit. 

Protože poslední tři roky své pracovní kariery jsem strávila v zemi, kde je šest měsíců krutá zima, potrpím si na teplé oblečení. Z tohoto období pochází kozačky a černé kalhoty, které si beru na sebe. Kalhoty mají oteplenou vnitřní stranu, jsou elastické, s širokým pasem, který dobře vytvaruje bříško a přitom neškrtí. Kozačky mají v sobě asi centimetrový hustý kožíšek, je v nich krásně teplo. Svetr jsem koupila v BiBě a ráda ho nosím v kombinaci s kožíškem, který pochází z obchodu Comtessa. Svetr krásně hřeje u krku a proto si nemusím brát šálu. Moje dcera a zároveň moje soukromá módní návrhářka by mi ten bílý svetr sice moc nepochválila, ale já tuhle kombinaci prostě miluji. No dobře, možná si na příští rok od ní nechám něco nového doporučit, ale tento rok to musí stačit. 
Venku je krásně a nečekaně teplo. Nedá mi to a na chvíli se posadím na trávu, nastavím tvář sluníčku a zaposlouchám se do zpěvu ptáčků. Po pár minutách se proberu z příjemného snění o teplém nadcházejícim jaru a honem spěchám na metro. Mám nejvyšší čas!

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Na první pohled je z fotek cítit, že Eva je energická žena, která nerada zahálí, leží a zbytečně odpočívá. Její outfit je hezky sportovní a zdá se, že není co vytknout. Sluší ji barevnost bílá a černá, doplněná stříbřitě šedou. Líbí se mi, že se také nebojí nosit úzké kalhoty, protože je vidět, že má Eva hezké a dlouhé nohy. Jediná připomínka z mé strany je k předimenzované části kolem ramen. Jednak má bílý rolák dlouhý vlas, což přidává na objemu (a to bychom si měly hlídat), a pak ta hezká sportovní bunda má veliký kožešinový límec, který by velmi pomohl zdůraznit ženám, které mají drobný hrudník a malá ramena, jejich horní část. V případě Evy je přesně tohle zdůraznění kontraproduktivní. Zbytečně totiž upozorní a zdůrazní ramenní část.

Hodnotím známkou 2 

Elen Zajíčková:
Paní Eva vypadá velice mladě. Pevné tělo dává tušit, že aktivně cvičí. A já nemůžu uvěřit, že toto je paní v důchodu. Líbí se mi to sošné držení těla! Bundičku v kovových odstínech barevně výborně dolaďuje kožešinový lem a dodává jí tím určitý luxus. I když je lem široký, na postavě paní Evy mi vlastně ani nevadí, protože bundička díky členění a dokonalému střihu krásně přilne na postavu a zužuje boky. A kožešina, ta paní Evě opravdu sluší. Mám ale výhrady k robustnému bílému svetru, který přidává na kilech. Stejně hřejivý může být i tenký vlněný rolák. Vzhledem k postavě paní Evy, bych volila spíš tmavší, než světlý odstín. Kabelka barevně ladí, ale je spíš letní, nebo na nákupy. Kožená kabela by určitě model ještě pozvedla. 

Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
V podstatě není co vytknout, na Evě je vidět, že má kvalitní kousky oblečení, které umí sladit. Ale mám pocit, že ten huňatý svetr, ač pěkný a sama mám takové svetry moc ráda, ji nějak zbytečně zvětšuje a v kombinaci s bundou ji dělá mohutnější než je. Proto ta dvojka, i když váhám mezi jedna minus. Na druhé straně, jde o pohodlné oblečení pro chladný den, takže těžko vytýkat, že se Eva takzvaně zateplila. Celkově je to pěkná kombinace na sympatické dámě, která má vkus. 

Hodnotím známkou 2 

Redakce:
Paní Eva je velmi aktivní žena, která své hobby dokázala využít nejen pro sebe, ale i k podnikání. Zvolila naprosto ideální cestu, restart jejího života je příkladný. A ještě k tomu pěkně píše. Takže výborně.

Hodnotíme známkou 1

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 2,35

Celková výsledná známka je 1,87

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Aleno, pozor... zvažuj slova... několikrát jsi psala, že Tě to tu již nezajímá....??? Za druhé, nelíbí se Ti výraz světem protřelé / snad jsi to psala Ty/, mně se zase nelíbí výraz- nějaká osmdesátiletá babka z dědiny...To je snad měřítko vkusu, či nevkusu... neodpovídej , nebudu dál reagovat. Tyto debaty jsou opravdu někdy až nedůstojné--- Jinak nic proti Tobě, řekla jsi si o to
Alena Várošová
:Kdo chce s vlky býti,musí s nimi výti.Ale to určitě já nejsem a myslím,že paní Julie také ne.Nechci se někoho zastávat obhajuji sebe.Jak může paní Šorejsová psát takové lži,že se nás zastala jako nových vetřelkyň,když jsem já i pan Julie ji na to odpověděly,že jsme se přihlásily mezi prvními,snad jenom kvůli modelingu.A pokud si paní Šorejsová nepamatuje co psala,tak než něco napíše,a´t si to třikrát přečte. Přesně to tu napsala paní Julie z nás to není zloba,ani msta.Ale ruku na srdce je to jak již psala paní Šońa z části ovlivněno to bodování kamarádstvím,třeba jen z íčka.Já ze sebe nedělám žádnou hvězdu a kde jsem skončila a to samé paní Julie?Bylo psáno,že se hodnotí především outfit a celkový dojem.Nechci nikoho urazit,ale pokud si já obleču ty kriticky zhodnocené květované šaty ve kterých nejsem IN,každý se za mnou otočí,ne že bych vypadala zle,ba naopak.Ale kdyby nastoupily všechny ženy co jsou přede mnou v soutěži tzv.tuctovky,tak za žádnou se nikdo neotočí.Možná, nějaká osumdesátiletá babka z dědiny.Jsou tu i ženy,které by mohly být na vyšším žebříčku,já prostě tady té soutěži nerozumím a nechci rozumnět. Myslela,že tu najdu slušné,inteligentní ženy pohodářky,které mají rády legraci,ale takové jsou tu snad tři.Kdybych se mohla odhlásit okamžitě to udělám,ale jsme v soutěži,tak to dojedu až do konce.Nad tím vším tady kroutím hlavou a hlava mi některé myšlenkové pochody některých žen a chování nebere a myslím si,že tento názor má na to víc žen,ale jenom mlčí.
Júlia Vonásková
pane bože, čemu nerozumíte, hned z kraje když jsem se přihlásila jako druhá ,jsem napsala,že není dobré když známkuje soutěžící,a bylo zle, když jsem napsala,že to jsou staré známé a že mezi sebe nás nevezmou,bylo taky,zle, nevím kdo známkoval tak hrozně a potom se do soutěže přihlásil,já určitě ne,podívejte se na datum, je strašné to,že jsem se do této soutěžě nebo co to je přihlásila,já se nemstím,ale vidím, a rozhodně bych se takto neustrojila,nechci vypadat na 67 let, proč taky, na vině je porota, z kraje nás sjeli,že jsem nevěděla jestli se mám radši zahrabat,potom zmírnili,měli strach,že se další nepřihlásí a skoro to tak bylo, takže výsledek? nic neříkající soutěž,budu ráda až to skončí a smažou muj profil,ano i čtenáři si udělají obrázek,a diví se,tady nejde o mstu,ale o skutečnost,pokud pořád soutěží ty samé dámy, tak měli dát jiný název a rozhodně bych se mezi ně nevetřela,řekla jsem si,že už nebudu nic psát,ale slovo protřelá,prohnaná,nečestná,to nesmí napsat člověk,který mě nezná,k této soutěži napíšu jenom to,že to je o ničem,mám před sebou Blesk pro ženy č.35 25.8.2014, to mě inspirovalo i vloni,ale to jsem zaváhala,škoda,mělo to uroven,až nekterá z Vás ten časopis najde tak tomu porozumí..p. Krausová má pravdu,mělo se hodnotit až po učasti všech ,po uzávěrce,určitě by to dopadlo jinak, už nebudu na nic reagovat i kdyby jste mě tady pomlouvali,neznám Vás a vy mě taky ne,i přesto všem přeju krásný slunečný den...:)
Hana Šorejsová
Evi, tak jsem ráda, že jsme si porozuměli, ač to takto trochu déle trvá, ale je to tak ! Díky a dobrou noc, ať se uzdravíte a je Vám fajn !
Eva Krausová
Paní Hanko, asi Vám nerozumím, jestli tím myslíte, že se Vám nelíbí, že některé ženy hodnotí špatně soutěžící, nasází jim 3,4, teprve pak se sami přihlásí a očekávají jedničky-no pokud to myslíte takto, tak to asi špatně je. To už je ale rafinovanost a s férovostí to pak skutečně nemá co dělat. Možná mělo k hodnocení dojít až po účasti všech, po uzávěrce-ono by asi pořadí bylo pak možná úplně jiné.
Hana Šorejsová
Naopak, uvědomte si Evi , že jsem na straně těch začátečnic, jiná kolegyně nazvala "protřelé, prohnané, atd .... "promiňte, ale já to brala, že se přihlásí ty ženy, co se nedostaly na přehlídky, ale to je jen můj názor.....
Hana Šorejsová
Promiňte Evo, zřejmě si nerozumíme, ano je to msta pár lidí to tak nazvalo a je to pravda, není fair, ty co soutěží , hodnotí ty, které ví, že se přihlásí až potom? Nasázejí 4 a 3 a samy čekají jedničky, ne takto to
Eva Krausová
Paní Hanko Š.,jak můžete vůbec zde používat tak nehezká slova jako msta? Co by zde z toho kdo měl ze soutěžících? Já nevidím nic špatného na tom, že hodnotí i soutěžící, naopak právě ty měly tu odvahu do toho jít také. Kdyby hodnotily jen ti, co nesoutěží, obávám se, že by to bylo neobjektivní, protože ono něco jiného je soutěžit a něco jiného jen hodnotit druhé. Spíš se v hodnocení měly dávat jen známky bez komentářů, to by asi bylo více na místě. A komentáře nechat jen na porotě. Nebo se mělo hodnotit až po uzávěrce souteže, bylo by asi pořadí jiné, než když se hodnotilo takto postupně. Také i Vám hezké jarní dny, je lepší možná jít na procházku ven, než zbytečně rozebírat co se mělo nebo nemělo...
Hana Šorejsová
Neunáším hodnocení žen, co soutěžily, zbytečně se mstí a to není čestné, zastala jsem se zpočátku žen Aleny, Julie a Evy, začátečnic, jak jim sázely hrozné známky ty, co se potom přihlásily do soutěže, jak nazvala paní mm protřelé atd , a nakonec poděkovaly Vandě, nevadí, ale už nikoho nebaví - jízlivost není hezká, nikdy neměly ženy co soutěží mít právo hodnotit, to není fair. Msta je jasná. A to poznají i cizí na chatu.. či homepage i60 !Tohle není fair a já jsem "chodila na molu ještě v padesáti" ..... ale tohle neznám.... je to smutné.... kdo předvádí , tak nehodnotí ! Redakce pochybila ....soutěžící nemá právo hodnotit , ty které klesly a ještě v úboru jako na přehlídce tak drsně hodnotí ... je největší propad....to néééé díky a všem hezké jarní dny !
Eva Krausová
Nějak zde tomu tady nerozumím, tedy hodnocení poroty někdy...Dnes mi připadá, že lépe hodnotí čtenářky, tedy spravedlivěji...Já bych dala 3- Téměř nic mne neoslovilo, nevím, jak zde dámy píší, že svetr dělá paní Evu "mohutnější", obávám se, že je při kilech i bez svetru asi? Přesto, že se věnuje pilates...Jen ten úsměv ji sluší a energie má asi dost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.