Moje energie: Holka nevyzpytatelná

Moje energie: Holka nevyzpytatelná

2. 4. 2015

Moje energie je vrtkavá ženská. Nikdy nevím, kdy mě zavalí svou přízní nebo nechá na holičkách. Je nevypočitatelná. Přichází, když bych ji nejmíň očekávala, ztratí se, když ji nejvíc potřebuji. Je labilní, což odpovídá mému znamení Vah - jednou dole,,jednou nahoře. Najít rovnováhu není někdy snadné. Výbuchy a pády.

Je nezodpovědná a zodpovědná zároveň. Fakt je, že má smysl pro povinnost i zábavu. Často do toho "mluví" stav mé mysli, nálada, obavy, radosti. Někdy jako bych jí sama dávala pokyny. Opouští mě v jednom okamžiku, náhle a bez debat, přichází po špičkách a nenápadně.Troufá si mě probudit i v noci a donutit k akci - většinou mi vnukne nápad a já vstanu a píšu.

Posilována sluneční energií, inspirována dálkami, obhospodařována člověčím teplem, laskavou mužskou dlaní a blízkostí dětského dovádění, dovede rozproudit krev.

V měsících naprostého vyčerpání se pravidelně a vytrvale vynořovala u lůžka mého "bolavého" muže a naplňovala nás oba nadějí, očekáváním a optimismem. Nezdolná! Jak jí děkuji. Dávala smysl našim posledním společným dnům.

Ve dnech všedních číhá, kdy se do toho "obuje". Stačí malý pokyn. Plánování výletu, například. O dovolené nemluvě. Plánování miluje. Chytí se drápkem a drží se. Třeba dlouho do noci. Kuje pikle s mou fantazií a trumfují se, která z nich to vydrží déle.

Ale mívá i "kulhavé"dny. Nechává tělo i mysl ležet ladem, těžké jen nepříjemnými myšlenkami a různými "strachy". Její absence dokáže dát zelenou nemoci.

Někdy jí stačí k probuzení dobrý nápad. Chytí se ho a kočkuje se s ním navzdory překážkám, noční hodině, úpornému zívání. Nedá pokoj, až z nápadu vykřeše konečnou podobu.

Naopak stačí zlé slovo, křivý pohled, zášť ukrytá za falešnými slovíčky a závist... a vyděšeně prchá. Zůstanou ochablé svaly, těžká hlava, prázdnota v duši. Náhrobní kámen elánu.

Slunce. Slunce je její pohonná hmota. Je ve svém živlu, když teplota stoupá. Nevadí jí žhavé slunce. Je to její droga. Ujíždí i na hloubce noční oblohy plné hvězd. Pookřívá nabídkou nových plánů, zaplavuje mě na cestách po Francii a v Paříži se roztočí na plné obrátky. U moře se mnou dovádí ve vlnách a opíjí se paprsky slunce.

Rozveselí se i mezi "hadříky", kabelkami, parádou. A co teprve, když si něco z toho odnáším domů. Natřásá se pak a vrtí a nutí mě dělat "malé" módní přehlídky před zrcadlem. Je to přece ženská! Její hladina stoupne i s pořádným úklidem, i když ze začátku se před ním dávala na ústup.

Hýčkám si ji. Opatruju ji. Dělám vše pro to, aby se mě držela nejen jedním drápkem. Potřebuju ji, holku nevyzpytatelnou.

Z čeho čerpáte vy vaši životní energii, co vám zaručeně dodá nový impuls do života? Napište svůj soutěžní příběh na téma "Moje energie" a vyhrajte některou z cen. Tématem příběhu nemusí být jen "životní energie", ale i ta užitková v domácnosti. Topíte elektřinou, plynem nebo pevnými palivy? Uvažovali byste třeba o sluneční energii? Co si o ní vůbec myslíte? A jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny? Nenaštval vás něčím? Pravidla soutěže najdete zde.



Moje energie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.