Moje energie: Holka nevyzpytatelná

Moje energie: Holka nevyzpytatelná

2. 4. 2015

Moje energie je vrtkavá ženská. Nikdy nevím, kdy mě zavalí svou přízní nebo nechá na holičkách. Je nevypočitatelná. Přichází, když bych ji nejmíň očekávala, ztratí se, když ji nejvíc potřebuji. Je labilní, což odpovídá mému znamení Vah - jednou dole,,jednou nahoře. Najít rovnováhu není někdy snadné. Výbuchy a pády.

Je nezodpovědná a zodpovědná zároveň. Fakt je, že má smysl pro povinnost i zábavu. Často do toho "mluví" stav mé mysli, nálada, obavy, radosti. Někdy jako bych jí sama dávala pokyny. Opouští mě v jednom okamžiku, náhle a bez debat, přichází po špičkách a nenápadně.Troufá si mě probudit i v noci a donutit k akci - většinou mi vnukne nápad a já vstanu a píšu.

Posilována sluneční energií, inspirována dálkami, obhospodařována člověčím teplem, laskavou mužskou dlaní a blízkostí dětského dovádění, dovede rozproudit krev.

V měsících naprostého vyčerpání se pravidelně a vytrvale vynořovala u lůžka mého "bolavého" muže a naplňovala nás oba nadějí, očekáváním a optimismem. Nezdolná! Jak jí děkuji. Dávala smysl našim posledním společným dnům.

Ve dnech všedních číhá, kdy se do toho "obuje". Stačí malý pokyn. Plánování výletu, například. O dovolené nemluvě. Plánování miluje. Chytí se drápkem a drží se. Třeba dlouho do noci. Kuje pikle s mou fantazií a trumfují se, která z nich to vydrží déle.

Ale mívá i "kulhavé"dny. Nechává tělo i mysl ležet ladem, těžké jen nepříjemnými myšlenkami a různými "strachy". Její absence dokáže dát zelenou nemoci.

Někdy jí stačí k probuzení dobrý nápad. Chytí se ho a kočkuje se s ním navzdory překážkám, noční hodině, úpornému zívání. Nedá pokoj, až z nápadu vykřeše konečnou podobu.

Naopak stačí zlé slovo, křivý pohled, zášť ukrytá za falešnými slovíčky a závist... a vyděšeně prchá. Zůstanou ochablé svaly, těžká hlava, prázdnota v duši. Náhrobní kámen elánu.

Slunce. Slunce je její pohonná hmota. Je ve svém živlu, když teplota stoupá. Nevadí jí žhavé slunce. Je to její droga. Ujíždí i na hloubce noční oblohy plné hvězd. Pookřívá nabídkou nových plánů, zaplavuje mě na cestách po Francii a v Paříži se roztočí na plné obrátky. U moře se mnou dovádí ve vlnách a opíjí se paprsky slunce.

Rozveselí se i mezi "hadříky", kabelkami, parádou. A co teprve, když si něco z toho odnáším domů. Natřásá se pak a vrtí a nutí mě dělat "malé" módní přehlídky před zrcadlem. Je to přece ženská! Její hladina stoupne i s pořádným úklidem, i když ze začátku se před ním dávala na ústup.

Hýčkám si ji. Opatruju ji. Dělám vše pro to, aby se mě držela nejen jedním drápkem. Potřebuju ji, holku nevyzpytatelnou.

Z čeho čerpáte vy vaši životní energii, co vám zaručeně dodá nový impuls do života? Napište svůj soutěžní příběh na téma "Moje energie" a vyhrajte některou z cen. Tématem příběhu nemusí být jen "životní energie", ale i ta užitková v domácnosti. Topíte elektřinou, plynem nebo pevnými palivy? Uvažovali byste třeba o sluneční energii? Co si o ní vůbec myslíte? A jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny? Nenaštval vás něčím? Pravidla soutěže najdete zde.



Moje energie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lubomír Müller
Paní Marie, zůstávám v úžasu nad Vaší fantazií a dokonalostí převyprávění pocitu "vrtkavosti ženské energie". Je to skvostně napsané, energií nabitý sloupek na první stránku jakéhokoliv magazínu. Nádhera! Ať těch "náhrobních kamenů elánu" máte v životě co nejmíň. ♥
Dana Kolářová
Pěkné. Přeji Vám, aby vás energie nikdy neopustila a držela se nejen jedním drápkem.
Marie Foltýnová
Paní Marie,jsem na tom asi podobně jako Vy,protože jsem narozená ve znamení Vah.Jako na houpačce.Moc na mě působí počasí.Sluníčko zažene všechny chmury a spraví náladu.Nad vodou mě drží moje rodina a moje čtyř hodinová pracovní doba .Potřebuji styk s lidmi a pohyb.Hezky to napsal pan Miroslav.Je třeba stále se na něco těšit.Když jsem doma,těším se do práce a v práci se zase těším domů,na manžela ,dceru a vnučky,které denně příjdou na kus řeči.Moc hezky jste to napsala.
Marie Magdalena Klosová
Děkuji všem,kteří se cítí být spřízněni s mou energií a ujišťuji vás všechny,že jste mě opět energeticky posílili.Vaše mm
Zoja Sedláčková
Myslím, že s mojí energií je to podobně. Jen bych to tak krásně jako vy napsat nedokázala.
Růžena Antlová
moc pěkné mapsané srdíčkem !
Zuzana Pivcová
Je dobře, když člověk umí energii nejen správně načerpávat a využívat pro sebe, ale i rozdávat. A to se Ti daří!
VANDA Blaškovič
Dobré raníčko! Magdaleno, je štěstím, když kolem sebe šíříš tak příjemnou energii! Je to cítit i po síti...:)) Moc ráda se s Tebou osobně setkám. A je jedno či na pevnině nebo na moři....ve Francii, Chorvatsku či v ČR v Poděbradech! Každopádně jsi můj člověk. Cítím, že toho máme hodně společného. Moře, cestování, lásku.....Víš, že jsi mne inspirovala k napsání článku? Přehlédla jsem vypsání takového krásného tématu. Už se na tu divošku energetickou těším, jak ji zpracuji a usměrním do slovíček. Přeji nejen Tobě MM, krásný den. A děkuji za poslanou energii...:))) stojí to za to, chytla jsem si ji!...:))
Miroslav Štorch
Hezky napsané. Psychologové doporučují se dlouhodobě na něco těšit. Třeba na dovolenou u moře, nebo na vysokohorskou turistiku - pokud vás do toho jen nenutí někdo jiný, pro koho je to potěšení. A kdo má ještě pracovní týdny, tak k mu k radosti stačí výlet o víkendu po Česku.
Soňa Prachfeldová
I když se říká , že s přibývajícím věkem energie je slabší, ve Vašem případě to neplatí. Špatné události - špatná energie , dobré události - dobrá energie. Mějme všichni více té dobré ! Skvěle popsáno paní mm

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...