Fotoreportáž z Musaionu
aneb Modelky i60 v akci!

Fotoreportáž z Musaionu
aneb Modelky i60 v akci!

30. 4. 2015

Více než čtyři stovky příspěvků od drobných vzpomínek až po celé kroniky v digitální podobě věnovala Národní kronika Nadace Charty 77 do depozitářů Národního muzea. Pořídili je čeští i zahraniční pamětníci. Pomáhají dokumentovat velké i malé události českých dějin minulého století. Národní kronika, která v květnu oslaví tři roky od svého založení, předala nasbírané paměti v Národopisném muzeu – nádherném Musaionu v Kinského zahradě. 

Národní kronika je společným projektem Senzačních seniorů Nadace Charty 77 a Národního muzea. „Slouží k tomu, aby lidé zapisovali na internet. Nebo stačí i písemně poslat do nadace jakékoliv vzpomínky. Jsem na seniory pyšná,“ uvedla ředitelka Nadace Charty 77 Božena Jirků. Kronika se má stát největším archivem malých dějin, které mapují události každodenního života. Doposud je v ní uloženo přes půl tisíce příspěvků nejrůznější délky i obsahu.

Jak už většinou víte, na slavnostní akci se podílely naše zralé dámy z projektu i60 Senior Fashion, které předvedly originální oděvy z 20. až 60. let minulého století, mimo jiné z období Protektorátu Čechy a Morava. Dámy česaly studentky ze Středního odborného učiliště kadeřnického Karlín pod odborným vedením Jany Limburské (zástupkyně ředitele pro odborný výcvik). O líčení se postarala Tereza Nikodemová z firmy Mary Kay. Dárkové balíčky s kosmetikou poskytl náš partner, firma RYOR.

Moc jim to slušelo, jak sami zjistíte z níže uvedené fotoreportáže.

A takto o nás referovala ONA Dnes.

Modelky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.