Fotoreportáž z Musaionu
aneb Modelky i60 v akci!

Fotoreportáž z Musaionu
aneb Modelky i60 v akci!

30. 4. 2015

Více než čtyři stovky příspěvků od drobných vzpomínek až po celé kroniky v digitální podobě věnovala Národní kronika Nadace Charty 77 do depozitářů Národního muzea. Pořídili je čeští i zahraniční pamětníci. Pomáhají dokumentovat velké i malé události českých dějin minulého století. Národní kronika, která v květnu oslaví tři roky od svého založení, předala nasbírané paměti v Národopisném muzeu – nádherném Musaionu v Kinského zahradě. 

Národní kronika je společným projektem Senzačních seniorů Nadace Charty 77 a Národního muzea. „Slouží k tomu, aby lidé zapisovali na internet. Nebo stačí i písemně poslat do nadace jakékoliv vzpomínky. Jsem na seniory pyšná,“ uvedla ředitelka Nadace Charty 77 Božena Jirků. Kronika se má stát největším archivem malých dějin, které mapují události každodenního života. Doposud je v ní uloženo přes půl tisíce příspěvků nejrůznější délky i obsahu.

Jak už většinou víte, na slavnostní akci se podílely naše zralé dámy z projektu i60 Senior Fashion, které předvedly originální oděvy z 20. až 60. let minulého století, mimo jiné z období Protektorátu Čechy a Morava. Dámy česaly studentky ze Středního odborného učiliště kadeřnického Karlín pod odborným vedením Jany Limburské (zástupkyně ředitele pro odborný výcvik). O líčení se postarala Tereza Nikodemová z firmy Mary Kay. Dárkové balíčky s kosmetikou poskytl náš partner, firma RYOR.

Moc jim to slušelo, jak sami zjistíte z níže uvedené fotoreportáže.

A takto o nás referovala ONA Dnes.

Modelky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Po dlouhé době jsem si připomněla chvíle na schodišti Musaionu. Přemýšlím o tom, jestli tu byla nějaká fotoreportáž a jestli ano, tak kam se poděla. Každopádně ONA Dnes poreferovala nejen fotografiemi, ale také videem.
Marie Magdalena Klosová
Pořád se z toho nemůžu "vzpamatovat"!Ten poslední týden byl tak plný příjemných a nezapomenutelných zážitků/ Poděbrady,Praha/,že je moje hlava "přemílá"pořád dokola,jak se jich nemůže nabažit.Díky redakce,díky Národní kroniko,díky všem,kdo nám umožnili "výlet"mimo všední dny.Díky kamarádky, s kterými mi bylo SENZAČNĚ !!!mm
Alena Várošová
Taky jsem vás mžikem oka zahlédla v ČT1,tady jsem si vás mohla prohlédnout a sluší to všem.
Hana Čadová
Děvčata zahlídla jsem vás na tel. stanici Barrandov a moc Vám to slušelo!
Libuše Křapová
Moc vám to všem slušelo a přímo z vás čiší nadšení a dobrá nálada. A ty koblížky vypadají - prostě mňam
Alena Tollarová
Také já se stále dokola probírám fotkami a rovnám si v hlavě zatím neuspořádané vzpomínky na tu báječnou, opravdu báječnou akci. Bez rozdílu se všemi děvčaty bych se ráda sešla znovu. A když jsem slyšela z úst jedné z modelek: teda na ty ohrnuté kalhoty nikdy nezapomenu, jen jsem opáčila: já taky ne! A bylo vymalováno. Díky Elen. A díky všem. :-)))
Dagmar Bartušková
Dámy, v té kavárně u vínečka si to náležitě užíváme, jako bychom byly na dýchánku a čekaly, až si nás vyzvednou naši bohatí manžílci nebo spíše milenci. Pro nudu zde není místa. A to je ono, umět prožívat i okamžiky.
VANDA Blaškovič
... a víte přátelé, že jsme na konci, když bylo po všem, shodily botky a chodily jen v ponožtičkách...:) no, byly jsme zde skoro jako doma..:) tak nám bylo u Kinských společně bezva. Dokonce nám napekli koblížky, zavoněla káva a i vínko jsme malinko okoštovaly....nemělo to chybu. Pokud bychom chtěly, mohly jsme si rovnou ošetřit nožičky, ruce či obličejík z dárkového balíčku..:) Senzační bylo, že přišly i kamarádky Z+O+J. A déšť nám byl ukradený. Věříte?
Hana Rypáčková
Mohla bych se na do kolečka dívat na krásné šaty,jak dělají člověka.Taky jsem se vrátila do alba na staré fotky maminky a tetiček,měly pár kousků,ale za to elegantních.Moc vám to děvčata sluší...
Zuzana Pivcová
Tak kvalitní akce si zasloužila zveřejnit tu i kvalitní fotky (narozdíl od těch mých). To je dobře, že je tu i odborný článek, který všem čtenářům udělal jasno o celém projektu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.