Příroda je nejlepší lékař
aneb Moje májové toulání

Příroda je nejlepší lékař
aneb Moje májové toulání

5. 5. 2015

Jak už to tak bývá, každý den je něčím zvláštní, každý nám přináší spoustu hezkých či méně hezkých okamžiků. Když se probudím do dne sluncem ozářeným, jsem okamžitě nabita pozitivní energií. V případě opačném, kdy počasí za oknem naznačuje, že by "ani psa nevyhnal", moje nálada klesá a člověk by nejraději ani nevycházel z domu.

Já osobně patřím k lidem, na které takovéto změny počasí velice působí. Proto jsem dnes ráno, hned jakmile jsem za okny uviděla sluncem ozářenou krajinu, vyskočila z postele neobvykle dříve. Okamžitě se mi honily hlavou myšlenky, jak s tímto nádherným májovým dnem naložím. Přestože mne v posledních dnech provázely nepříjemné zdravotní problémy, rozhodla touha po procházce v okolních lesích. Věřila jsem, že pohled na sluníčkem ozářenou hladinu našich čtyř rybníků, na stromy plné mladých lístečků, bude spolu s doprovodným ptačím zpěvem úžasný balzám na seniorskou duši.

Les mne nezklamal. Po třech hodinách toulání cestou necestou jsem se vracela s Bertíkem  trochu znavena, neboť stoupání do strmých strání a následné balancování mezi pokácenými stromy směrem dolů bylo poněkud náročné. Znavená, ale přešťastná. Příroda je nejlepší lékař, a když ji člověk dokáže vnímat všemi smysly, nezklame. Ráda bych se s vámi o trochu tohoto " májového" štěstí podělila, proto prosím přijměte pozvání na procházku přírodou se mnou a s Bertíkem.

 

příroda výlet
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.