Příroda je nejlepší lékař
aneb Moje májové toulání

Příroda je nejlepší lékař
aneb Moje májové toulání

5. 5. 2015

Jak už to tak bývá, každý den je něčím zvláštní, každý nám přináší spoustu hezkých či méně hezkých okamžiků. Když se probudím do dne sluncem ozářeným, jsem okamžitě nabita pozitivní energií. V případě opačném, kdy počasí za oknem naznačuje, že by "ani psa nevyhnal", moje nálada klesá a člověk by nejraději ani nevycházel z domu.

Já osobně patřím k lidem, na které takovéto změny počasí velice působí. Proto jsem dnes ráno, hned jakmile jsem za okny uviděla sluncem ozářenou krajinu, vyskočila z postele neobvykle dříve. Okamžitě se mi honily hlavou myšlenky, jak s tímto nádherným májovým dnem naložím. Přestože mne v posledních dnech provázely nepříjemné zdravotní problémy, rozhodla touha po procházce v okolních lesích. Věřila jsem, že pohled na sluníčkem ozářenou hladinu našich čtyř rybníků, na stromy plné mladých lístečků, bude spolu s doprovodným ptačím zpěvem úžasný balzám na seniorskou duši.

Les mne nezklamal. Po třech hodinách toulání cestou necestou jsem se vracela s Bertíkem  trochu znavena, neboť stoupání do strmých strání a následné balancování mezi pokácenými stromy směrem dolů bylo poněkud náročné. Znavená, ale přešťastná. Příroda je nejlepší lékař, a když ji člověk dokáže vnímat všemi smysly, nezklame. Ráda bych se s vámi o trochu tohoto " májového" štěstí podělila, proto prosím přijměte pozvání na procházku přírodou se mnou a s Bertíkem.

 

příroda výlet
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Evičko, díky za zaslání odkazu - do Vratislavic jsme se stěhovali, když mi bylo necelých 5 let, brácha byl o 2 roky starší a museli jsme někde napevno zakotvit. Aby mohl jít do školy. Do té doby jsme totiž jezdili na lodi. Táta dělal šífaře u Labsko-oderské plavby v Děčíně a maminka na lodi vařila. Nevím, zda jenom nám, nebo všem šífákům, ale rozhodně byla vyučená kuchařka :-). Bydleli jsme nejprve 10 let na koupališti (dnes Sluníčko) v tom domku, pak jsme šli na sídliště. Chodila jsem ve Vratislavicích na ZŠ, potom jsem 4 roky denně stála na zastávce U kostela a jezdila do Jablonce na střední školu. Na středisko jsem také chodila, i na úřad, když bylo třeba. Kolem Konírny často, ale ani po její opravě jsem tam nikdy nebyla (na jídle myslím) a na Zámeček jsme jako děti měly zakázáno chodit. Kdysi tam byla ubytovna pro Bytex, pak nějaké nekalé živly? Už nevím přesně. Ale co vím, tak hned pod panelákem, kde je dnes krásný park, jsme se prodírali v zimě roštím a chodily jako děti občas bruslit na rybník. Když z toho udělali ten krásný Lesopark, tak jsem jen žasla. Hodně jsem tam chodila s našima, mamka si toho ještě asi dva, tři roky užila než mi na jaře 2011 odešla. Moc děkuji a omlouvám se za své vyznání... Letos určitě pojedeme za tátou, tak se třeba spolu uvidíme.
Eva Mužíková
Jani Kollinová, u článku: Psí námluvy máte vzkaz pro Čikinu od Bertíka:)))
Eva Balúchová
Evi,vše už bylo řečeno,tak napíšu jenom-nádhera!
Eva Mužíková
Teda děvčata, vy mi dáváte, zase se mi nad hlavou něco vznáší... že by svatozář.... :))))moc mne vaše slova těší, děkuji ještě jednou. A hlavně, mám radost, že mé přání -pohladit na duši, se splnilo..
Dana Kolářová
Moc hezké Májové toulání!
Soňa Prachfeldová
Nelze než Ti říct, že umíš vzít za srdíčko, Ty Bertík, Michal Tučný, co dodat? Jsi fakt dobrááááááááááááá!
Miluše Hasenohrlová
Evi, moc krásné video, které jsem musela vidět dvakrát za sebou.Jsi šikulka a Bertík taky.
VANDA Blaškovič
Krásné!! Evo, takto udělat prezentaci bych se chtěla také naučit. Měla jsi učitele? Suprové fotky.
Růžena Antlová
Evo parádní video krásná příroda ,Bertík nemá chybu pózuje jak modelka a s tím pampeliškovým věnečkem vyhrává.
Eva Mužíková
Tak to byla moje snaha, potěšit vás na dušičce, děkuji za slova chvály. Bert je dobrák, popadnu ho, posadím na strom, řeknu zůstaň a on sedí a sedí a sedí... Jediné čím mne zlobí, že má snahu čučet do každého kanálu, roury, výpustě. Přímo jej to přitahuje a já se děsím představou, kdyby jej to spláchlo dovnitř...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...