Praha je samá loď

Praha je samá loď

10. 6. 2015

V době nedávné se to zde hemžilo články a fotografiemi z výletů do Prahy. Také jsem s naším senior klubem na konci května Prahu navštívila. Na programu jsme měli především plavbu lodí po Vltavě - to se mi konečně splnilo jedno mé přání. I když já bych plula třeba až na Slapy. Den byl k tomuto účelu jako malovaný a jako typická venkovanka, pro kterou je návštěva Velké Prahy vždycky svátek, jsem si to velice užívala.

Pluli jsme z Kampy až k ostrovu Štvanice a zpět, pěkně pomaloučku, takže bylo dost času sledovat, případně i fotit defilé obou břehů, nabízející se panoramata, ale i čilý plavební ruch na Vltavě. Hodně mne - holku od jezera se třemi parníky - překvapilo, kolik různých plavidel se po Vltavě všemi směry nepřetržitě pohybuje. Ani jsem je nestačila všecky fotit. Asi je v Praze lodní doprava výnosný džob. A o něco později se na hladinu Vltavy vydala i spousta šlapadel a lodiček.

Plavba skončila a před návštěvou zajímavého muzea režiséra trikových filmů Karla Zemana na Kampě byl čas na procházku po Karlově mostě. Ani tady fotoaparát nezahálel. (K tomu focení - bylo tolik slunce, že jsem musela mít na dioptrických brýlích ještě brýle sluneční, a tudíž jsem prakticky fotila skoro poslepu a na fotkách je to znát).

No, a pak se nám při hledání zaparkovaného autobusu zčásti nedobrovolně podařilo zmapovat nábřeží Vltavy, pražské ostrovy a mosty od Kampy až po most Jiráskův. A zase zpět na druhou stranu až téměř k mostu Čechovu, kde jsme, celí utrmácení a zmožení vedrem, náš autobus objevili. A jelo se ještě do Trojského zámku.

Konec dobrý - všechno dobré!

cestování naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.