Zapečené bůčkové rolky
s jogurtovou pomazánkou

Zapečené bůčkové rolky
s jogurtovou pomazánkou

13. 6. 2015

Moje dobrá přítelkyně mně nedávno poslala neobvyklý recept. Hned jsem ho zkusila a bylo to opravdu dobré. Oč jde? O zapečené bůčkové rolky s jogurtovo-křenovou pomazánkou.

Posuďte sami.

Ingredience:
Asi 1 kg prorostlého bůčku bez kosti (nebo ho z kosti seřízneme)
Křen – buď 200 g čerstvého strouhaného, nebo naložený Křeník podle chuti
1 velký smetanový jogurt nebo zakysaná smetana, sůl

Postup:
Stejně, jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup. Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 cm silné plátky. Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství  záleží  jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.

Maso nakrájíme, lehce naklepeme a posolíme. V misce smícháme křen s jogurtem a připravené plátky masa směsí potřeme. Plátky srolujeme, můžeme sepnout párátkem a vyskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy. Zbylý jogurt dáme navrch.

Pečeme při 170 stupních C  asi ½ hodiny, aby se maso propeklo. Pustí  všechnu šťávu, navrchu bude vypečený tuk, který slijeme, zbude skvělá zálivka. Ze slitého sádla je výborná křenová pomazánka na chleba.

Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 stupňů C, aby povrch hezky zčervenal.

Jako přílohu doporučuji vařené brambory, které posypeme čerstvou pažitkou nebo naťovou cibulkou.

Je to mňamka.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.