Zemřel britský herec,
sir Christopher Lee

Zemřel britský herec,
sir Christopher Lee

11. 6. 2015

Britský herec Christopher Lee, který se proslavil například rolí hraběte Draculy, zemřel ve věku 93 let. Lee během své kariéry stihl ztvárnit i role bondovského padoucha Frankensteina, hraběte Dooku z Hvězdných válek nebo čaroděje Sarumana v trilogii Pán prstenů. 

Legendární herec podle britského deníku The Guardian zemřel v londýnské nemocnici, kde byl hospitalizován s dýchacími potížemi a se srdcem. Své 93. narozeniny oslavil na konci května. 

Christopher Lee je spojován především s rolí ve filmu Dracula a jeho šesti pokračování, ale mladší publikum ho zná především jako Sarumana z Pána prstenů. Londýnský rodák se objevil ve více než 300 rolích. Zahrál si například i lorda Summerislea ve filmu The Wicker Man (1973) nebo Francisca Scaramangu v bondovce Muž se zlatou zbraní (1974). 

Kariéra herce, který byl v roce 2009 povýšen do rytířského stavu, započala v roce 1947 rolí ve filmu Corridor of Mirrors (Zrcadlová chodba), ale slavným se stal až ve druhé polovině 50. let, kdy začal pracovat pro studio Hammer, počínaje filmem The Curse of Frankenstein. Ten byl také prvním z dvacítky filmů, v nichž si zahrál se svým kolegou Peterem Cushingem. 

herecké legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.