Do Karlových Varů přijela
oscarová diva Sarandonová

Do Karlových Varů přijela
oscarová diva Sarandonová

5. 7. 2012

Susan Sarandonová, očekávaná hvězda letošního 47. ročníku filmového festivalu, přijela do Karlových Varů. „Jsem tu velice ráda,“ řekla a v tmavých brýlích spěchala do hotelu.

Pětašedesátiletá americká herečka převezme Křišťálový glóbus za umělecký přínos světové kinematografii a bude ozdobou slavnostního zakončení festivalu – ve městě by se měla zdržet dva dny.

Hollywoodská star prvního formátu se narodila jako Susan Abigail Tomalin, nejstarší z devíti sourozenců. Ještě na univerzitě potkala a pak si i vzala Chrise Sarandona. Rozvedli se v roce 1979, ale ponechala si jeho jméno jako své umělecké. V osmdesátých letech chodila s režisérem Francem Amurrim, se kterým má dceru Evu Amurri. Od roku 1988 udržuje vztah s hercem Timem Robbinsem, s nímž má dva syny - Jacka Henryho (1989) a Milese Guthrieho (1992).

Za svůj život získala celkem pět nominací na prestižní filmové ocenění Oscar, a to za filmy Atlantic City (1981), Thelma & Louise (1991), Lorenzův olej (1992), Nebezpečný klient (1994) a v roce 1995 za film Mrtvý muž přichází, kdy cenu konečně získala.

Susan Sarandonová je také známa díky aktivnímu zapojení do sociálních a politických problémů, poskytuje dary charitativním organizacím. V roce 1999 byla vyslankyní dobré vůle UNICEF. V roce 2000 podpořila prezidentskou kandidaturu nezávislého Ralpha Nadera, v roce 2004 ho ale odmítla a hlasovala pro Johna Kerryho. Spolu se svým partnerem Timem Robbinsem odsoudila v roce 2003 invazi do Iráku, proti které vystupuje dodnes.

festival film Hollywood
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.