Foto

Manželství více prospívá
mužům než ženám

13. 7. 2015

Manželství bylo dlouho považováno za svazek, který má pozitivní vliv na zdraví zúčastněných s tím, že manželské páry mnohem častěji žijí déle a mají méně emocionálních problémů, než lidé svobodní. Nová studie ale ukázala, že ženám manželství tolik neprospívá. Britští vědci totiž zjistili, že u svobodných mužů má "svoboda" neblahý vliv na jejich zdraví, zatímco svobodné ženy podobnými negativními dopady netrpí, uvedl renomovaný deník The Daily Telegraph. 

U žen středního věku, které se nikdy nevdaly, existovala stejná pravděpodobnost vzniku metabolického syndromu – kombinace cukrovky, vysokého krevního tlaku a obezity – jako u žen vdaných, odhalila studie provedená experty z prestižní londýnské vysoké školy University College London (UCL), Londýnské ekonomické školy (LSE) a Londýnské školy hygieny a tropické medicíny. 

A i když existovalo u těchto svobodných žen zvýšené riziko problémů s dýchacím ústrojím, bylo mnohem nižší než riziko těchto chorob u svobodných mužů. A podobné to bylo i v případě srdečních problémů. 

„Neprovdat se či nežít ve společné domácnosti je pro ženy mnohem méně škodlivé než pro muže,“ prohlásil George Ploubidis z UCL. 

Průzkum rovněž ukázal, že rozvod nemá škodlivý dopad na budoucí zdraví mužů i žen pouze v případě, že si najdou dalšího partnera. „Množství studií zjistilo, že ženatí a vdaní lidé jsou na tom zdravotně lépe než svobodní,“ doplnil Ploubidis. Studie rovněž odhalily, že zdraví se u mužů po rozvodu zhoršuje kvůli špatnému psychickému stavu a životosprávě.

svatba vztahy a sex životní styl
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.