Foto

Manželství více prospívá
mužům než ženám

13. 7. 2015

Manželství bylo dlouho považováno za svazek, který má pozitivní vliv na zdraví zúčastněných s tím, že manželské páry mnohem častěji žijí déle a mají méně emocionálních problémů, než lidé svobodní. Nová studie ale ukázala, že ženám manželství tolik neprospívá. Britští vědci totiž zjistili, že u svobodných mužů má "svoboda" neblahý vliv na jejich zdraví, zatímco svobodné ženy podobnými negativními dopady netrpí, uvedl renomovaný deník The Daily Telegraph. 

U žen středního věku, které se nikdy nevdaly, existovala stejná pravděpodobnost vzniku metabolického syndromu – kombinace cukrovky, vysokého krevního tlaku a obezity – jako u žen vdaných, odhalila studie provedená experty z prestižní londýnské vysoké školy University College London (UCL), Londýnské ekonomické školy (LSE) a Londýnské školy hygieny a tropické medicíny. 

A i když existovalo u těchto svobodných žen zvýšené riziko problémů s dýchacím ústrojím, bylo mnohem nižší než riziko těchto chorob u svobodných mužů. A podobné to bylo i v případě srdečních problémů. 

„Neprovdat se či nežít ve společné domácnosti je pro ženy mnohem méně škodlivé než pro muže,“ prohlásil George Ploubidis z UCL. 

Průzkum rovněž ukázal, že rozvod nemá škodlivý dopad na budoucí zdraví mužů i žen pouze v případě, že si najdou dalšího partnera. „Množství studií zjistilo, že ženatí a vdaní lidé jsou na tom zdravotně lépe než svobodní,“ doplnil Ploubidis. Studie rovněž odhalily, že zdraví se u mužů po rozvodu zhoršuje kvůli špatnému psychickému stavu a životosprávě.

svatba vztahy a sex životní styl
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Já bych to viděla, že je to tak fifty fifty. Aneb jak si usteleš, tak si lehneš.
Jarmila Komberec Jakubcová
muži jsou tak trochu jako ti trubci u včel. Jsou i výjimky ale těch moc není.Muži hledají pečovatelku, kuchařinku - prostě potřebují mít ten servis jak mně řekl manžel jedné mé kamarádky.Když pak servis není jsou nervozní, stresovaní a náchylní k nemocem.
Vladka Steinová
Dobrý den, dávno vím a pochopila jsem, že není dobré věřit žádným průzkumům.A nyní vylezlo na povrh tolik chytrých, jak u nás, tak třeba i v GB !!!Nejsou jiné starosti londýnských "expertů"?
Soňa Prachfeldová
Ženy se asi v manželství více honí a mají starost o své milované, leckdy ke své škodě.
Naděžda Špásová
První, co mě napadlo, když jsem to začala číst bylo, že se tu zase vyhazují peníze do luftu. Je vidět, že vědci a nejen ti angličtí, žijí úplně mimo realitu. Takovýhle blábol mohl vymyslet jen chlap. Asi nebyl nikdy mezi lidmi.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zdenko, souhlasím - "hamtá" se po Vesmíru - a na zemi jsou nemoci (a boje), kdy zbytečně umírají lidé.
Zdenka Jírová
Čín vším se v Anglii nezabývají. Asi mají na podobné"výzkumy" dost peněz. Kdyby je raději vynaložili na výzkum léku proti rakovině nebo jiným metlám lidstva.
Jana Šenbergerová
Myslím, že by vědátoři měli občas nakouknout na i60. :-)
Alena Várošová
Paní Květo,máte mé sympatie.Je to jenom a jenom o lidech.
Květoslava HOUDKOVÁ
Nic není v "papírech", ale v lidech !! Než manželství s blbcem nebo semetrikou - to je lepší žádné. Kdyby místo hloupých "průzkumů" dělali pořádnou práci, bylo by to užitečnější.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...