Orlí hnízdo

Orlí hnízdo

17. 7. 2015

Když byla Ivuška malá, byla víc klukem než holkou. Okolo totiž žádné holky nebydlely a tak byla parta skoro jen klukovská a podle toho se vymýšlely i hry. Jednou se parta dohodla, že postaví v koruně ořešáku boudu. A tak vyhledali všude možně různá prkénka, pár hřebíků a kladívko.

Stavba započala. Orlí hnízdo bylo konečně ke vší spokojenosti hotovo. Jenže se mezitím přiblížil večer a tak se parta rozprchla do svých domovů k večeři. Ještě si odpřisáhli, že ráno v 7 hodin se ve svém hnízdě všichni sejdou.

Večer šla starší sestra, Hanka, na diskotéku a tak aby se Ivuška sama dole v pokojíčku nebála, šla spát nahoru k rodičům. Jenže nemohla rána dospat a tak hned, jak se vzbudila, koukla na hodiny a bez snídaně mazala na strom, aby tam byla včas. Jenže tu noc se měnil čas a tak milá Ivuška byla na stromě o hodinu dřív.

Horší bylo, že když se ráno mamka vzbudila a koukla do postele, kde Ivuška měla spát, zjistila, že postel je prázdná. Vyděsila se, kde že je to dítě. Myšlenky byly hrozné. A tak nastalo velké hledání po domě. Mamka s tetičkou starostlivě prohlédly kdejaké zákoutí.

Mezi tím se ale vrátil domů děda, co byl na dvoře krmit slepice. Když uviděl tu sháňku, s úsměvem a klidem ukázal na strom a řekl, tak jestli hledáte Ivušku, sedí támhle na ořechu v boudě. Ostatní kluci přišli už podle nového času a divili se, jak to, že Ivuška je už nahoře.

Ona byla šťastná, že byla první v novém hnízdě, že nad kluky vyhrála.

Můj příběh povídka
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%