Taky je vám takové
vedro, vážení přátelé?

Taky je vám takové
vedro, vážení přátelé?

7. 8. 2015

Na hausbót na Slapy jezdím už čtyřicet let, zažil jsem vedra i povodně, ale takovou výheň nepamatuji. V člunu mám 33 stupňů, venku je přes pětatřicet (ve stínu) a připadám si jako na dovolené na rovníku.

Ještě před pár lety jsem věřil Václavu Klausovi, že oteplování naší planety je nesmysl a jde pouze o cyklický vývoj. Dnes už si to nemyslím.

Co s tím uděláme? Buďme skromní a praktičtí, jako naše babičky.

Záchranáři, kteří parkují se svým rychlým žlutým motorákem nedaleko, se od rána nezastavili, lidé u vody kolabují jako mouchy. Řada z nich prokládá pivko panáčky, a pak to jejich srdíčko nevydrží. Já jsem na víno, ale první stříček si v tomto pařáku dávám nejdříve v pět odpoledne.

Ještě že jsem se loni ve své lenosti odhodlal k vybudování schůdků do vody, které mi nyní doslova zachraňují život. Ve vodě jsem pečený vařený, je pořád navzdory vedru docela pěkná a nekvete. Občas sice z Orlíku vypustí tu tamní zelenou kaši, ale zatím se to ve slapské přehradě ztratí.

Hodně pijte, ale jenom čistou (a ne moc ledovou) vodu, jezte méně, pouze lehoučká a čerstvá jídla. Ideálně zeleninové salátky, jejichž ingredience určitě skýtá i vaše lednice. A nezapomínejte na siestu, po obědě si dát dvě hodinky šlofíka. Španělé a další jižané moc dobře vědí, proč to dělají.

Tak snad takhle lze ta šílená vedra přežít.

Držím palce, abychom to všichni zvládli!

vedra
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...