Náš výlet za Večerníčkem

Náš výlet za Večerníčkem

27. 8. 2015

Poslední týden prázdnin tráví většina dětí u babiček a dědů. Také jsme tak trávívali prázdniny a měli radost, že si ještě přispíme a můžeme užít naplno poslední prázdninové dny. 

Proto jsem i já celý tento týden věnovala vnoučatům. Dnes jsme výletovali do Valdštejnské zahrady, kam chodíme velmi rádi pozorovat nádherné ryby v nádrži nebo i pávy, volně pobíhající po zahradě.

Ve Valdštejnské jízdárně je instalována výstava k 50. jubileu Večerníčka. Opravdu skvělá a ojedinělá výstava, při jejíž procházce se vrátíme a zavzpomínáme na "Večerníčky", které jsme vídali s našimi dětmi a nyní již s vnoučaty, někteří mladší pamatují i to, jak se dívali sami.

Moje vnoučata Karolínka a Jindříšek byli uneseni, mohli si zkusit, jak se tahají loutky Spejbla, Hurvínka a Máničky, mohli si pohladit Maxipsa Fíka, povídali si s figurkami Mach a Šebestová, viděli Vílu Amálku, či Rumcajse a Manku s Cipískem, ale nejvíce je zaujala hudba Vadima Petrova, která provázela známou Krkonošskou pohádku. Krakonoš, Trautenberk, Anče, Kuba a Hajný, ty viděli přímo na plátně a dokola všechny rekvizity ze jmenované pohádky.

Je to přehlídka našich nejlepších scénáristů, výtvarníků a režisérů. Jsou to Adolf Born, Václav Čtvrtek, Josef Lada, Zdeněk Miller, Radek Pilař, Zdeněk Smetana a další. Český animovaný film je zastoupen krásnými figurkami Jiřího Trnky, Hermíny Týrlové, Karla Zemana, Jana Švankmajera a dalších. Stojí za to vystát tu frontu a uvidět všechny ty pohádkové bytosti, které má málokterá země. Naše "Večerníčky" putují s velkým úspěchem po celém světě.

Zajděte i vy s vašimi vnoučaty, je to prima pobavení a hezké zavzpomínání, výstava trvá do 13. září 2015 ve Valdštejnské jízdarně, vstupné pro důchodce je jen 50,-Kč, děti předškolního věku zadarmo.

Moc se nám to líbilo!

děti naše tipy výstavy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.