Náš výlet za Večerníčkem

Náš výlet za Večerníčkem

27. 8. 2015

Poslední týden prázdnin tráví většina dětí u babiček a dědů. Také jsme tak trávívali prázdniny a měli radost, že si ještě přispíme a můžeme užít naplno poslední prázdninové dny. 

Proto jsem i já celý tento týden věnovala vnoučatům. Dnes jsme výletovali do Valdštejnské zahrady, kam chodíme velmi rádi pozorovat nádherné ryby v nádrži nebo i pávy, volně pobíhající po zahradě.

Ve Valdštejnské jízdárně je instalována výstava k 50. jubileu Večerníčka. Opravdu skvělá a ojedinělá výstava, při jejíž procházce se vrátíme a zavzpomínáme na "Večerníčky", které jsme vídali s našimi dětmi a nyní již s vnoučaty, někteří mladší pamatují i to, jak se dívali sami.

Moje vnoučata Karolínka a Jindříšek byli uneseni, mohli si zkusit, jak se tahají loutky Spejbla, Hurvínka a Máničky, mohli si pohladit Maxipsa Fíka, povídali si s figurkami Mach a Šebestová, viděli Vílu Amálku, či Rumcajse a Manku s Cipískem, ale nejvíce je zaujala hudba Vadima Petrova, která provázela známou Krkonošskou pohádku. Krakonoš, Trautenberk, Anče, Kuba a Hajný, ty viděli přímo na plátně a dokola všechny rekvizity ze jmenované pohádky.

Je to přehlídka našich nejlepších scénáristů, výtvarníků a režisérů. Jsou to Adolf Born, Václav Čtvrtek, Josef Lada, Zdeněk Miller, Radek Pilař, Zdeněk Smetana a další. Český animovaný film je zastoupen krásnými figurkami Jiřího Trnky, Hermíny Týrlové, Karla Zemana, Jana Švankmajera a dalších. Stojí za to vystát tu frontu a uvidět všechny ty pohádkové bytosti, které má málokterá země. Naše "Večerníčky" putují s velkým úspěchem po celém světě.

Zajděte i vy s vašimi vnoučaty, je to prima pobavení a hezké zavzpomínání, výstava trvá do 13. září 2015 ve Valdštejnské jízdarně, vstupné pro důchodce je jen 50,-Kč, děti předškolního věku zadarmo.

Moc se nám to líbilo!

děti naše tipy výstavy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Obě výstavy jsou kouzelné!
Hana Rypáčková
Souhlasím s tím, klidné a milé pohádky jsou naše Večerníčky.
Jarmila Komberec Jakubcová
výstavu jsem navštívila se svými vnoučátky - 5tiletou Anežkou a 2letým Vojtíškem.Děcka byla nadšena, jen jsme museli trochu stát ve frontě.Největší úspěch měla Krkonošská pohádka.Naše večerníčky jsou snad nejkrásnější na celém světě.
Hana Šorejsová
Nezmínila jsem se, že tatáž vstupenka platí i do expozice v Sovových mlýnech na Kampě, kde je to však velmi malé. Knihu znám a už jsem si ji prohlížela, děkuji.
Vladka Steinová
Výstava je moc krásná a já přidávám ještě informaci, že Edice ČT vydala v květnu 2015 nádhernou knihu "Večerníčkův pohádkový špalíček", kde je 50 obrázkových večerníčků. Kniha je poměrně drahá (přes 400 Kč), ale na internetu v sekci "Zboží" se dá sehnat i levněji. Protože se pomalu přiblíží Vánoce, mohl by to být vhodný dárek pro vnoučata.
Zuzana Pivcová
Jít na výstavu Večerníčků plánujeme i my dospělé, sestra a já, už dlouho, ale stále jsme se ještě k tomu nedokopaly. Vidím, že si musíme pospíšit. Některé Večerníčky jsou pro mě opravdu nezapomenutelné. Díky.
Jana Šenbergerová
Takový výlet by se líbil i mně. Myslím, že jsem díky svým dětem a také vnoučatům viděla všechny naše původní Večerníčky. Vůbec nepochybuji o tom, že se výstava líbí dětem. Prahu teď ale v plánu nemáme, takže děkuji aspoň za informaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.