Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

28. 8. 2015

Také máte rádi játrovou paštiku, ale nevěříte moc dnešním výrobcům? Je tu řešení, které jsem vyzkoušela a mohu vřele doporučit. Udělejte si ji doma sami, je výborná a víte, co jste si do ní dali. Je to navíc velmi jednoduchý recept.

Suroviny:
1kg drůbežích jater
200 ml šlehačky
1 máslo
1 střední cibule a 3 stroužky česneku
trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu. pepř, sůl
asi 1 lžíce bramborové moučky / Solamylu/ rozmíchat v trošce vody
 
Postup:
Na 2/3 odměřeného másla zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku , česnek a tymián a přidejte očištěná rozkrájená játra a půl kelímku šlehačky. Duste do změknutí, ochuťte pepřem a solí, přidejte rozmíchaný Solamyl a nechte zahustit. Přidejte zbytek másla a šlehačky a vše rozmixujete. Máte-li rádi kousky jater, oddělte část směsi před mixováním a vmíchejte na konec.

Směs nalijte do formy, kterou vyložíte alobalem a můžete "vystlat" plátky slaniny. Vše necháme v lednici ztuhnout do druhého dne. Je vynikající s houskou nebo čerstvým chlebem.

Dobrou chuť. 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.