Raquel Welchová: hvězda
dobrodružných filmů

Raquel Welchová: hvězda
dobrodružných filmů

5. 9. 2015

Byla jedním ze sexuálních symbolů filmového plátna v 60. a 70. letech. Americká herečka a zpěvačka Raquel Welchová, která slaví 5. září pětasedmdesátiny a jejíž fotografie v kožešinových bikinách jsou dodnes legendou, natočila celkem na padesát hlavně dobrodružných filmů a westernů (například Fantastická cesta, Bandolero!, 100 pušek).

Za postavu Constance Bonacieuxové - lásky mušketýra d'Artagnana ve Třech mušketýrech (1973) - dostala ocenění Zlatý glóbus. Českým divákům je dobře známa i z francouzské komedie Zvíře z roku 1977, kde hrála s Jeanem-Paulem Belmondem.

Kráska s jihoamerickými kořeny, vlastním jménem Jo Raquel Tejadaová, se narodila v roce 1940 v Chicagu. Je nejstarší ze tří dětí bolivijského inženýra a anglické herečky. Ve dvou letech se s rodiči přestěhovala do Kalifornie. Již od malička zpívala, tancovala a hrála ve školních divadelních představeních. V Hollywoodu se zpočátku se živila jako modelka, číšnice v barech či hlasatelka počasí.

Poprvé zazářila ve filmu Milion let před Kristem (1966), v milostném dramatu z doby kamenné, kde se pohybovala v odvážných kožených oblečcích. Od 80. let ale její filmová kariéra začala uvadat, posléze se na filmovém plátně objevila jen epizodních rolích.

Welchová byla čtyřikrát vdaná, ale ani jedno manželství se jí nevydařilo. Její dcera Tahnee je rovněž herečkou. Dnes tráví herecká legenda nejvíce času na svém soukromém ostrově Mustique.

herci herecké legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.