Radost ze života

Radost ze života

11. 7. 2012

S velkým smutkem jsem se loučila s pracovním kolektivem, ve kterém jsem byla posledních 20 let. Bylo před vánočními svátky a já se utěšovala tím, že si budu moci vychutnat předvánoční přípravy v klidu, beze spěchu.

To vše byla pravda, ale pravda byla též, že jsem byla jaksi vykolejená z dosavadního pracovního rytmu, vzbouzela jsem se ráno jako do práce, připadala jsem si nevyužitá, prostě od ničeho nikam. Říkala jsem si, co teď, už je tu pomalu závěr života a bude to jednotvárné únavné stárnutí.

Této vyhlídky jsem se upřímně zhrozila a řekla jsem si  - to tedy ne. Máme barák, zahradu, psy,  práce a radosti rozhodně dost, ale tohle jsme měli k našemu životu vždy jako samozřejmost.

Náhodně jsme zjistili, že Klub důchodců ve městě pořádá taneční odpoledne při dechovce, a tak jsme se s mužem jednou vypravili na taneček. A mohu vám říci, že to byl taneček velmi pěkný a řekli jsme si, že určitě příště půjdem znovu. A vzali jsme s sebou naše přátele. Nejvíce mě uchvátila vitalita a srdečnost seniorů. Ta radost z pohybu, ze zpěvu, to mě tak nadchlo, my po šedesátce jsme patřili k těm mladším, ne-li nejmladším a leckterým tanečním kreacím bychom se mohli od zkušených tanečníků a tanečnic učit. A ty písničky, které se dříve hrávaly na tradičních plesích, ty krásné písničky jsme si mohli opět zazpívat a připomínat si slova, která jsme už zapomínali, ale ne, ta slova byla a jsou uložena v našem podvědomí.

Od letošního roku jsme se stali i s našimi přáteli pravidelnými návštěvníky setkávání při muzice a poznali jsme mnoho bezvadných seniorů mladých duchem a radujících se ze života. Duší těchto setkávání je paní Eliška, skvělá žena a organizátorka. A my jsme se nádherně rozpohybovali a těšíme se na každé další setkání s milými lidmi při tanci i při úplně obyčejném hřejivém lidském popovídání.

Když se pak potkáme náhodně při nákupech, procházkách či jiných akcích, pozastavíme se na kus řeči s úsměvem a je nám fajn.

Nechci být radilka, ale člověk potřebuje druhého člověka, a proto, lidičky, pokud možno neuzavírejme se před životem, který žijme s láskou, dokud jsme a vychutnejme si jaro, léto, podzim, zimu, všechna období přece hýří barvami i krásou pro všechny. A proto žijme!

 

Z archivu - náš portál obsahuje cca 2500 čtenářských příspěvků,  nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.


                                                                                                          

aktivní senioři Můj příběh stárnutí stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.