Proč nemám a mám
rád islámské uprchlíky

Proč nemám a mám
rád islámské uprchlíky

18. 10. 2015

Jsou to čmoudi, kteří jdou do Evropy jenom za lepší životní úrovní. Nejsou schopni si udělat ve své vlastní zemi pořádek. A řada z nich konvenuje k Islámskému státu, totalitnímu a teroristickému systému, jenž zajatcům uřezává v přímém přenosu hlavy.

Ano, je to peklo. Fanatici se odpálí třeba v metru na Národní třídě. Zemřou desítky nevinných lidí.

Tak proč bychom je tady chtěli?

Toto jsou argumenty a obavy odpůrců přistěhovalců. A jsou samozřemě relevantní. Když odmyslím rasistické řeči, které vážně nesnáším, beru.

Na druhou stranu, pokud se Evropa konečně domluví na nějakém smysluplném systému imigrace, mohlo by jí to prospět. Náš starý kontinent (a fakt už je starý) potřebuje mladé inženýry, lékaře a vědce, aby mohl konkurovat Americe a především neskutečně rostoucí Číně.

Můj zubař je Arab, pracuje velmi dobře, a nemohu si ho vynachválit. Vezme mne klidně v sedm večer, nemá s tím problém. A v devět si koupím vínko u Vietnamce.

Čech ani Moravan by v tuto nekřesťanskou dobu nepracoval. Jsme namachrovaní týpci, věčně nespokojení, i když se máme v tuto chvíli stoprocentně nejlépe v historii. Važme si, prosím, toho. A potřebným pomoc neodmítejme. Pokud je tedy zaručeně potřebná potřebným.

Kvóty a ostnaté dráty nám to nevyřeší. Řešit by měli evropští, ale i světoví politici, včetně bohatých ropných států v Perském zálivu. Pokusit se nastolit v Sýrii, Libanonu, Afghánistánu, Íránu a spol. demokracii. Konečně skončit s tou hroznou válkou.

Aby zoufalí lidé nemuseli nikam utíkat. To je podle mne základ, svoji vlast neopouštět, třebaže není dokonalá.

Ano, demokracie není vůbec dokonalý systém, ale lepší neznám.

Jakoukoli diktaturu (proletariátu, komunismu, nacismu, kolonialismu), která v praxi funguje mnohem lépe, bytostně nesnáším.

glosa Moje próza uprchlíci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...