Proč nemám a mám
rád islámské uprchlíky

Proč nemám a mám
rád islámské uprchlíky

18. 10. 2015

Jsou to čmoudi, kteří jdou do Evropy jenom za lepší životní úrovní. Nejsou schopni si udělat ve své vlastní zemi pořádek. A řada z nich konvenuje k Islámskému státu, totalitnímu a teroristickému systému, jenž zajatcům uřezává v přímém přenosu hlavy.

Ano, je to peklo. Fanatici se odpálí třeba v metru na Národní třídě. Zemřou desítky nevinných lidí.

Tak proč bychom je tady chtěli?

Toto jsou argumenty a obavy odpůrců přistěhovalců. A jsou samozřemě relevantní. Když odmyslím rasistické řeči, které vážně nesnáším, beru.

Na druhou stranu, pokud se Evropa konečně domluví na nějakém smysluplném systému imigrace, mohlo by jí to prospět. Náš starý kontinent (a fakt už je starý) potřebuje mladé inženýry, lékaře a vědce, aby mohl konkurovat Americe a především neskutečně rostoucí Číně.

Můj zubař je Arab, pracuje velmi dobře, a nemohu si ho vynachválit. Vezme mne klidně v sedm večer, nemá s tím problém. A v devět si koupím vínko u Vietnamce.

Čech ani Moravan by v tuto nekřesťanskou dobu nepracoval. Jsme namachrovaní týpci, věčně nespokojení, i když se máme v tuto chvíli stoprocentně nejlépe v historii. Važme si, prosím, toho. A potřebným pomoc neodmítejme. Pokud je tedy zaručeně potřebná potřebným.

Kvóty a ostnaté dráty nám to nevyřeší. Řešit by měli evropští, ale i světoví politici, včetně bohatých ropných států v Perském zálivu. Pokusit se nastolit v Sýrii, Libanonu, Afghánistánu, Íránu a spol. demokracii. Konečně skončit s tou hroznou válkou.

Aby zoufalí lidé nemuseli nikam utíkat. To je podle mne základ, svoji vlast neopouštět, třebaže není dokonalá.

Ano, demokracie není vůbec dokonalý systém, ale lepší neznám.

Jakoukoli diktaturu (proletariátu, komunismu, nacismu, kolonialismu), která v praxi funguje mnohem lépe, bytostně nesnáším.

glosa Moje próza uprchlíci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Vando, máte utopistickou představu uspořádání světových a národních problémů. Připomíná mi to pohádku :" a tak tam spokojeně žili až do smrti". To byl komunistický názor, že až bude všude komunismus, bude na celém světě věčný mír.
Zdenka Jírová
Pane Horáček, Vy si opravdu myslíte, že mezi těmito uprchlíky jsou skrytí inženýři a lékaři, kteří budou pracovat pro křesťanské Evropany v míru a pokoji? Tuto naivní představu jsme , myslím, již opustili. Zjistěte si na netu kolik bylo uděleno Nobelových cen za vědu apod. lidem z muslimských zemí? Nedávno jsem to četla a nabyla tam ani jedna. Vždyˇvědu a pokrok jim islám zakazuje. Vietnamci jsou jiní, ti se integrovali do naší společnosti, jsou velmi pracovití a učí se pilněji než naše rozmazlené děti. Arabský lékař tu vystudoval a mohl tu zůstat. Určitě se ale nedal na křesťanskou víru a potají je podřízen islámu. O tom, že Arabům se nedá věřit, píší o sobě sami Arabové. Četla jsem to v literatuře.A proč jim nepomáhají arabské státy, bohatý Dubaj nebo Spojené emiráty? Bylo by to pro ty chudáky, kteří opravdu prchají před válkou, mnohem jednodušší.
Marie Magdalena Klosová
Milý Tomáši,napsal jste to i za mě.Díky mm
Jana Slavíková
Mezi uprchlíky jsou lidé zoufalí, kteří ve své vlasti přišli o všechno. Jsou ale mezi nimi ti, kteří se do Evropy hrnou jen kvůli tomu, že se na sociálních sítí dozvěděli, že v Evropě dostanou bydlení a peníze. V žádném případě nelze současnou vlnu migrantů srovnávat s dobou po roce 1948 či 1968. Tehdy odsud odcházeli lidé, kteří se chtěli zapojit do běžného života v nové zemi a byli toho schopni. Plně souhlasím s názorem pana Horáčka, jen nevím, jak v té záplavě příchozích poznat a přijmout mladé inženýry, lékaře a vědce, kteří by Evropě pomohli a nezničili její tradice. Pokud z vlasti utíkají před válkou mladí, dobře živení a oblečení muži, je to podezřelé. Ti by měli zůstat doma a za svou vlast bojovat.
Alena Várošová
Jani,zatím platí svoboda slova,ale stejně to není k ničemu. Ti nahoře si udělají zase všechno podle svého.Můj názor je takový,že by měl žít každý v zemi,ve které se narodil a utečence do Evropy vůbec nepouštět .Ať si tam udělají pořádek sami.Pokud přpřejde do jiné země,která jej přijme,měl by respektovat její zákony a nevyskakovat.Jak poznáte,ýe přichází s dobrými úmysly??????
Jarmila Komberec Jakubcová
Poznámka pro Vandu B.: prosím nekomol příjmení panu Zdeňku Heronu Horenskému, on je na své příjmení moc hrdý, ale ty jsi se jen překlepla viď?
Zdeněk Horenský
Plně souhlasím s panem Horáčkem, napsal to velmi dobře. Máme se dobře a stejně jsme pořád jen nespokojení. A jsou tací co nespokojenosti a třeba i strachu lidí mistrně využívají ve svůj prospěch. A vážená paní Blaškovič, nebylo by možné nekomolit mé příjmení? Děkuji.
ivana kosťunová
Nad dvoutisícovkou imigrantů ročně se povznést dovedu, ale nad nařízenými kvótami nikoliv. Je vynucená solidarita ještě solidaritou ? Mám ještě v paměti , jak nám strhávali za minulého režimu procento z platů tu na Biafru, tu na Somálsko. Historie se opakuje. Co nám nařídí příště ?
Jana Šenbergerová
Zřejmě ani jedni, ani druzí neví, oč se jedná. Až se to doví, bude úplně jedno, kdo byl a kdo nebyl xenofob. A pokud v této zemi ještě platí svoboda slova, tak kdokoliv může vyjádřit, co si myslí.
Dagmar Bartušková
Chraňme si naší krásnou zemi, zemi českou...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.