Pečené žampiony v Pečence

Pečené žampiony v Pečence

27. 10. 2015

K nedělnímu obědu se svými dcerami jsem vybrala plněné žampiony s opékanými bramborami. A vařila jsem opět v Pečence, ktero jsem vyhrála v soutěži magazínu i60.

Suroviny pro 3 osoby:
9 větších žampionů, cibule, sýr Niva, 1 syrové vejce, koření dle chuti, máslo, trocha oleje
oloupané brambory, sůl, mletá paprika sladká i pálivá, kousek červené papriky na ozdobu, ledový salát s octovou zálivkou

Postup: 
Nejprve oloupeme žampiony a vykrojíme nožky, které jemně pokrájíme a dáme na zesklovatělou cibulku chvílí podusit. Podušenou směs smícháme v misce s rozdrobenou Nivou a zamícháme s vejcem. Nesolíme - Niva je slaná dost. Touto směsí naplníme vydlabané kloboučky žampionů a navrch položíme kousek červené papriky na ozdobu a vložíme do zapékací misy. 

Oloupané brambory nakrájíme na "měsíčky" a smícháme s paprikami a solí. Toto dělám tak, že do většího, těsného mikrotenového sáčku nasypu směs koření a soli, nafouknu ho a přidám nakrájené brambory. Znovu nafouknu a v sáčku vše lehce promíchám. Koření perfektně přilne k bramborám. Tyto naskládám do volného místa v zapékací misce Pečenky vedle žampionů. Vše připravuji na směsi másla s trochou oleje. Pečeme při teplotě asi 200 stupňů 30- 40 minut.

Ledový salát opereme, natrháme na kousky a zalijeme octovým nálevem s cukrem.

Není to moc pracné, typ sýru i koření můžete měnit podle chuti. Kdo má rád, přidá do plnící směsi i rozkrájenou šunku.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.