Šípkový likér

Šípkový likér

28. 10. 2015

Před lety mi moravský kamarád dal recept na šípkový likér. Jelikož mi na zahradě vyrostl ze zapomenutého odkopku růže veliký keř růže šípkové, sklízím již druhým rokem tolik šípků, že jsem ten recept vloni poprvé vyzkoušela a letos to zopakuji. Likér je velice dobrý a jedna stopečka denně na zdraví přijde v zimě vhod.

Na netu je těch receptů spousta, s různým kořením, ale já vycházím ze zásady, že v jednoduchosti je krása, a nic dalšího nepřidávám.

Ingredience:
Šípky, alkohol (vodka, nebo žitná, nebo slivovice, zkusila jsem to i napůl), cukr. Vše si přibližně upravte podle množství natrhaných šípků, alkoholu dejte tolik, aby byly šípky více než potopeny a cukr pak podle vaší chuti.

Příprava:
Asi 1/2 l šípků očištěných od okvětí a stopky, opraných, okapaných, nasypte do větší skleněné nádoby a zalijte alkoholem, nechte minimálně dva týdny macerovat na teplém místě, nejlépe na sluníčku. Potom přeceďte a přidejte zchladlý sirup svařený asi z 15-25 dkg cukru a trošky vody, promíchejte a slijte do lahve, nechte trochu uležet.

Na zdraví!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.