Vložit nový obrázek a Hromadné nahrávání

Vložit nový obrázek a Hromadné nahrávání

17. 11. 2015

Pro nováčky na portálu a ty kterým se nechce zkoušet, a hledat možnosti, uvádím krátký návod na vkládání a hromadné nahrávání obrázků na novém portálu:

1) Vložení obrázku: Na svém profilu otevřeme kartu Fotky.

2) Klikneme na Vložit nový obrázek, vyplníme Titulek, příp. Podtitul a klikneme na Vybrat soubor. Vybereme fotku v počítači, dáme Otevřít. Po vložení fotky dáme Uložit a Zpět.

3) Pod Moje fotky se zobrazí snímek. Pokud ho nechceme do galerie, máme hotovo, a dáme Zpět.

4) Vložení do galerie: Klikneme na Galerie a vpravo vyplníme Název, případně Popisek, zaškrtneme Zveřejnit?, a dáme Uložit. V seznamu Mé galerie obrázků se zobrazí nová galerie. Vrátíme se Zpět na profil.

5) Když máme galerii v seznamu galerií, vrátíme se na Fotky, u fotky dáme Upravit, a v pravém sloupci vybereme galerii, do které obrázek chceme uložit. Název galerie vyskočí nahoru pod Galerie ve kterých se obr. nachází a nad fotkou dáme znovu Uložit. Tím máme fotku v galerii. Pokud chceme dát do galerií více obrázků, tento postup opakujeme.

6) Hromadné nahrávání: Otevřeme záložku Fotky a otevřeme Hromadné nahrávání. Klikneme na Vyberte soubory a z disku pomocí klávesy Ctrl označíme fotky pro nahrávání. Klikneme na Uploadujte soubory (počkáme, až u všech bude 100%) a dáme Zpět. Všechny se zobrazí v záložce Fotky. Pokud chceme obrázky uložit do galerie, postupujeme podle bodů 4) a 5).

7) Při Hromadném nahrávání se fotky nahrají s názvem, který jim dá fotoaparát, nebo si je můžeme pojmenovat v počítači před nahráním, anebo je přejmenovat až při editaci a vkládání do galerie.

8) Když chceme otevřít galerii, na kartě Fotky otevřeme Galerie, na hledanou klikneme a dáme Otevřít. Po prohlídce fotek galerii uzavřeme tlačítkem Zpět na profil.

Hodnocení:
(3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.