Vložit nový obrázek a Hromadné nahrávání

Vložit nový obrázek a Hromadné nahrávání

17. 11. 2015

Pro nováčky na portálu a ty kterým se nechce zkoušet, a hledat možnosti, uvádím krátký návod na vkládání a hromadné nahrávání obrázků na novém portálu:

1) Vložení obrázku: Na svém profilu otevřeme kartu Fotky.

2) Klikneme na Vložit nový obrázek, vyplníme Titulek, příp. Podtitul a klikneme na Vybrat soubor. Vybereme fotku v počítači, dáme Otevřít. Po vložení fotky dáme Uložit a Zpět.

3) Pod Moje fotky se zobrazí snímek. Pokud ho nechceme do galerie, máme hotovo, a dáme Zpět.

4) Vložení do galerie: Klikneme na Galerie a vpravo vyplníme Název, případně Popisek, zaškrtneme Zveřejnit?, a dáme Uložit. V seznamu Mé galerie obrázků se zobrazí nová galerie. Vrátíme se Zpět na profil.

5) Když máme galerii v seznamu galerií, vrátíme se na Fotky, u fotky dáme Upravit, a v pravém sloupci vybereme galerii, do které obrázek chceme uložit. Název galerie vyskočí nahoru pod Galerie ve kterých se obr. nachází a nad fotkou dáme znovu Uložit. Tím máme fotku v galerii. Pokud chceme dát do galerií více obrázků, tento postup opakujeme.

6) Hromadné nahrávání: Otevřeme záložku Fotky a otevřeme Hromadné nahrávání. Klikneme na Vyberte soubory a z disku pomocí klávesy Ctrl označíme fotky pro nahrávání. Klikneme na Uploadujte soubory (počkáme, až u všech bude 100%) a dáme Zpět. Všechny se zobrazí v záložce Fotky. Pokud chceme obrázky uložit do galerie, postupujeme podle bodů 4) a 5).

7) Při Hromadném nahrávání se fotky nahrají s názvem, který jim dá fotoaparát, nebo si je můžeme pojmenovat v počítači před nahráním, anebo je přejmenovat až při editaci a vkládání do galerie.

8) Když chceme otevřít galerii, na kartě Fotky otevřeme Galerie, na hledanou klikneme a dáme Otevřít. Po prohlídce fotek galerii uzavřeme tlačítkem Zpět na profil.

Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radovan Cakl
Jiřinko, na profilu mám podrobný návod. Koukni, mě to podle něj šlo.
Naděžda Špásová
Radku, ještě, že vás tady máme. Máte můj vděk.
Radovan Cakl
Pokud mám informace od Libora Neumanna, na hromadném nahrávání do galerií intenzivně pracuje, nestíhá všechno najednou. Profi weby mají tým IT pracovníků, tak nechtějme toho našeho uštvat. Docela by mu ulehčilo, kdyby si čtenáři nejdřív přečetli diskuse na četu, případně našli článek s podobnou tématikou a neobraceli se na něj s věcmi, které včera odpověděl někomu jinému. Jinak zmenšování fotek je nutností dle požadavků téměř každého webu, nebo i při posílání většího počtu fotek mailem, pokud nepoužíváme k posílání nějakou úložnu :-)
Jana Šenbergerová
Sotva mě začalo bavit vkládat fotky do galerií, zjistím, že to jen tak nepůjde kvůli nevhodné velikosti. Ach jo! Asi zůstanu u svých rýmovaček. :-)
Zdeněk Huspek
Mno, upřímně řečeno nahrávání galerií, neboli více fotek najednou, se vůbec nepovedlo a je v podstatě stejné, jako dřív. Ano, fotky se nahrají najednou a rychle, ale potom je musím jednu po druhé vkládat do galerie, což představuje hledání galerie, rolování a další klikání. Ve staré verzi byla pod článkem možnost připojení galerie, to tam nyní nevidím a tak se galerie flinká bůhví kde. Tento způsob nahrávání jsem nikde neviděl! Podívejte se třeba na blog idnes, tam se fotky nahrají do galerie, odkud je lze přidávat do článku, jak to požaduje jistě nejen pan Kašík. Na tomto webu je potřeba ještě hodně zapracovat, k jeho uživatelům bohužel příliš vlídný není a možnost vkládání smajlíků včetně nesmyslných diskudí kolem nich to nespasí. Nerad píšu tahle kritická slova, ale tak to prostě je.
Radovan Cakl
Zkoušel jsem nahrávání jednotlivých fotek, 8 kombinací různých rozměrů v pixelech a velikosti v kB (MB). Zjistil jsem, že i fotka 4200x2782px se nahraje, pokud má velikost do 2MB. fotka 2,04MB už se nenahrála. Takže to je asi limit pro ukládání fotek na íčko, počítejte s tím.
Jaroslav Kašík
Očekával jsem, že v novém pojetí i60 bude možno vkládat obrázky mezi text a ne pouze na konec článku. Umístění fotek do textu má velkou výhodu, že lze obsah fotky komentovat. Zřejmě to opět nelze.
Radovan Cakl
Foto dne prozatím vkládat nejde, musíme vydržet, pracuje se na tom
PAVEL PECHÁČEK
JAK VLOŽIT SNÍMEK DNE _?
Radovan Cakl
Omlouvám se, napsal jsem blud. Pokud u galerie odstraníme zatržítko, bude galerie pro přihlášené i nepřihlášené neviditelná, najdeme ji jen ve svém profilu po přihlášení . SORRY, kaju se :´-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...