Krásná země - Švýcarsko

Krásná země - Švýcarsko

27. 11. 2015

Milí čtenáři a čtenářky i60, měli jsme možnost navštívit s CK Hornet krásnou zemi jako je Švýcarsko. Vyrazili jsme z Dolních Studének přes hraniční přechod Dolní Dvořiště do Rakouského Innsbrucku, kde jsme i přenocovali. Innsbruck je hlavní město Rakouské spolkové země Tyrolsko.

Druhý den nás čekala prohlídka olympijského horského a krásného města, s návštěvou katedrály sv. Jakuba. Dále jsme pokračovali přes Neuschwanstein k Bodamskému jezeru na Švýcarskou stranu blízkosti města Kostnice. Ta se dělí na Německou část a Švýcarskou.

Měli jsme malou zastávku v malém městečku Steckbornu. Odtud jsme navštívili Rýnský divoký vodopád Schaffhausen. Naše cesta dále pokračovala do Luzernu. Luzern je hlavní město stejnojmenného kantonu Luzern, kde jsme shlédli, mimo jiné, i dřevěný historický most z roku 1332 Kaplový most (Kapellbrücke). Z Luzernu jsme pokračovali do známého střediska Interlaken na nocleh. Toto je turistické městečko v kantonu Bern.

Ráno jsme se probudili do slunečného dne, s vyhlídkou na zasněžené vrcholky Alp. Úžasný pohled, pro ty, co je viděli poprvé. Po snídani jsme vyrazili do Lauterbrunneru a pak horským vláčkem na Klein Scheidegg – 2061 m, dále pokračovali opět horským vláčkem na Jungfraujoch (4150 m). Z Jungfrrau uvidíte dva bratry Eiger (3970 m) a Mönch (4107 m). Tady uvidíte kolem sebe opravdové Alpské velikány a ledovce.

Zpáteční cestu jsme sjeli opět do Klein Scheidegg. A odtud jsme absolvovali dosti náročnou pěší turu do Alpiglenu a pak sjeli vláčkem do cílové stanice Grindenwaldu. Z Grindelwaldu jsme přijeli na prohlídku kaňonem Aare Schlut, který vytvořila říčka Aara. Odtud jsme směřovali k návštěvě a ochutnávku sýra do Alpkäserel Gental a prohlídky městečka. Poslední den do Martigny, přes průsmyk do Francouzského známého lyžařského střediska Chamonix. Výjezd lanovkou na Aiquille du Midi ( 3842m). Tady se nám naskytla překrásná podívaná na Francouzské velikány. Škoda jen mlhy na vrcholu Mont Blancu, která trvala po celý den našeho pobytu v Chamonix. 

Pak prohlídka města a návrat z nádherného zájezdu domů.

Zde přináším několik snímků z této krásné země. 

cestování dovolená
Hodnocení:
(4.5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.