Krásná země - Švýcarsko

Krásná země - Švýcarsko

27. 11. 2015

Milí čtenáři a čtenářky i60, měli jsme možnost navštívit s CK Hornet krásnou zemi jako je Švýcarsko. Vyrazili jsme z Dolních Studének přes hraniční přechod Dolní Dvořiště do Rakouského Innsbrucku, kde jsme i přenocovali. Innsbruck je hlavní město Rakouské spolkové země Tyrolsko.

Druhý den nás čekala prohlídka olympijského horského a krásného města, s návštěvou katedrály sv. Jakuba. Dále jsme pokračovali přes Neuschwanstein k Bodamskému jezeru na Švýcarskou stranu blízkosti města Kostnice. Ta se dělí na Německou část a Švýcarskou.

Měli jsme malou zastávku v malém městečku Steckbornu. Odtud jsme navštívili Rýnský divoký vodopád Schaffhausen. Naše cesta dále pokračovala do Luzernu. Luzern je hlavní město stejnojmenného kantonu Luzern, kde jsme shlédli, mimo jiné, i dřevěný historický most z roku 1332 Kaplový most (Kapellbrücke). Z Luzernu jsme pokračovali do známého střediska Interlaken na nocleh. Toto je turistické městečko v kantonu Bern.

Ráno jsme se probudili do slunečného dne, s vyhlídkou na zasněžené vrcholky Alp. Úžasný pohled, pro ty, co je viděli poprvé. Po snídani jsme vyrazili do Lauterbrunneru a pak horským vláčkem na Klein Scheidegg – 2061 m, dále pokračovali opět horským vláčkem na Jungfraujoch (4150 m). Z Jungfrrau uvidíte dva bratry Eiger (3970 m) a Mönch (4107 m). Tady uvidíte kolem sebe opravdové Alpské velikány a ledovce.

Zpáteční cestu jsme sjeli opět do Klein Scheidegg. A odtud jsme absolvovali dosti náročnou pěší turu do Alpiglenu a pak sjeli vláčkem do cílové stanice Grindenwaldu. Z Grindelwaldu jsme přijeli na prohlídku kaňonem Aare Schlut, který vytvořila říčka Aara. Odtud jsme směřovali k návštěvě a ochutnávku sýra do Alpkäserel Gental a prohlídky městečka. Poslední den do Martigny, přes průsmyk do Francouzského známého lyžařského střediska Chamonix. Výjezd lanovkou na Aiquille du Midi ( 3842m). Tady se nám naskytla překrásná podívaná na Francouzské velikány. Škoda jen mlhy na vrcholu Mont Blancu, která trvala po celý den našeho pobytu v Chamonix. 

Pak prohlídka města a návrat z nádherného zájezdu domů.

Zde přináším několik snímků z této krásné země. 

cestování dovolená
Hodnocení:
(4.5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Ladislave, velmi mne uchvátily vaše fota, opravdu pěkná či spíše obdivuhodná. Článek se mi také líbí.Ve Švýcarsku máme známé a rádi se tam jedem vždy na nějaký čas podívat s turistikou po horách. Ale mne uchvátil Luzern. Kapličkový most je opravdu krásný, je symbolem města a je , jak píšete z počátku 14. století, avšak musel být po požáru v roce 1993 postaven téměř celý znovu. Tehdy to bylo smutné, a na některých kamenech je vidět, kam až plameny došlehly. Je krásný a vaše vyprávění také. Díky !
Miroslav Štorch
Jezdil jsem do Švýcarska mnohokrát služebně, ale neměl jsem mnoho času běhat tam po horách, ale podařilo se mi vystoupit jen na malý Matterhorn.kde jsme i pod ním lyžovali. Miluji panoramatické snímky a přidávám odkaz na nádherný snímek s Matterhornem pro fandy Alp http://www.alpen-panoramen.de/panorama.php?pid=29400
Dagmar Králová
Krásná země a máte i hezké snímky. Často jsme tam jezdili za příbuznými a běhali jsme tam často po horách v pohorkách. Ale po operaci kyčle už tam tolik běhat nemohu. A tak se dívám a vzpomínám. Vyhlídkové jízdy vlakem v Alpách mají nádherné. Hezký článek.
Dagmar Bartušková
Nádhera.
Ladislav Vesecký
Milé dámy, děkuji za pochvalu a jsem rád, že jsem Vás fotama potěšil.
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje děti věděly, že mám touhu vidět Švédsko, nebo Švýcarsko. Přes život uznaly, že jsem dost zimomřivá-Švédsko tedy ne, ale k 50.tinám mi dali týdenní zájezd do Švýcarska. Bydlelo se v horské chatě a paprskovitě jsme projížděli všechny strany - úžasné - umocněné Matterhornem, stálé vzpomínky.
Lidmila Nejedlá
Krásná země, obdivuji ten lad a pořádek. Mají i jiný, takový uhlazený dobytek. Moc se mi tam líbilo.
Dana Kolářová
Krásná země a krásné fotografie.
Alena Tollarová
Ve Švýcarsku jsem byla dvakrát a určitě bych se tam ráda podívala znovu, protože vždycky to bylo moc krásné. Oči nevědí, kam se dřív dívat. Máte pěkné fotky. U kapličkového mostu úplně cítím, jaká zima tenkrát v červnu z vody tekoucí z ledovce šla.
Alena Vávrová
Jedním slovem nádhera! Je to opravdu krásná země.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.