Dopravní hrůza za bílého dne: teror v pražském metru

Dopravní hrůza za bílého dne: teror v pražském metru

27. 11. 2015

V době výjimečného stavu v některých frankofonních zemích nerad opouštím neprůstřelné zdivo pražského bytu. Musím ale do práce, a tak vycházky redukuji na cestu do zaměstnání a zpět. Cestuji denně celkem šesti dopravními prostředky pražské MHD.

Dnes po poledni jsem nastoupil do vozu metra. Ve vagonu bylo nějak divně. Pohoršení budil zakrslý, ožralý Rumun. Předváděl pračlověka hrdelními skřeky, dupáním a máváním rukou. To vše věnoval dvoumetrové ryšavé mladé ženě, stojící u protějších dveří. Ta neměla o "chcípáka" zájem. Rušil nás všechny!

Starší sedící žena (asi vlastenka) mu ukázala, aby si sedl vedle ní. Nesedl, ale začal ji rukama „onipovat“ vlasy a tvář. Kupodivu se na něj usmívala (i v téhle době válečného stavu)! Vedle mě seděl statný starší vesničan, jen trochu nahluchlý, nezvyklý na tuhle cestující lůzu. Dal se se mnou do hovoru. Probírali jsme, zda pobuda má na těle výbušniny či v kapse střelnou, případně bodnou zbraň. Chtěl vandráka vyhnat z vozu, policie ale nebyla ve stanicích metra zatím vidět.

Když jsme dojeli do pražské stanice „Pod Ocasem“, (dříve zvané Muzeum), vesničan tu zahlédl dva policisty, na stanici stojící a vyběhl k nim. „Neandrtálce“ jim udal, ti vstoupili do vozu a zeptali se ho jaké má problémy. Ihned ho vyvedli na nástupiště.

Pokračovali jsme v jízdě dál, už bez toho individua! Co asi zažiji zítra, zase mi to nikdo nebude věřit!?

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%