Dopravní hrůza za bílého dne: teror v pražském metru

Dopravní hrůza za bílého dne: teror v pražském metru

27. 11. 2015

V době výjimečného stavu v některých frankofonních zemích nerad opouštím neprůstřelné zdivo pražského bytu. Musím ale do práce, a tak vycházky redukuji na cestu do zaměstnání a zpět. Cestuji denně celkem šesti dopravními prostředky pražské MHD.

Dnes po poledni jsem nastoupil do vozu metra. Ve vagonu bylo nějak divně. Pohoršení budil zakrslý, ožralý Rumun. Předváděl pračlověka hrdelními skřeky, dupáním a máváním rukou. To vše věnoval dvoumetrové ryšavé mladé ženě, stojící u protějších dveří. Ta neměla o "chcípáka" zájem. Rušil nás všechny!

Starší sedící žena (asi vlastenka) mu ukázala, aby si sedl vedle ní. Nesedl, ale začal ji rukama „onipovat“ vlasy a tvář. Kupodivu se na něj usmívala (i v téhle době válečného stavu)! Vedle mě seděl statný starší vesničan, jen trochu nahluchlý, nezvyklý na tuhle cestující lůzu. Dal se se mnou do hovoru. Probírali jsme, zda pobuda má na těle výbušniny či v kapse střelnou, případně bodnou zbraň. Chtěl vandráka vyhnat z vozu, policie ale nebyla ve stanicích metra zatím vidět.

Když jsme dojeli do pražské stanice „Pod Ocasem“, (dříve zvané Muzeum), vesničan tu zahlédl dva policisty, na stanici stojící a vyběhl k nim. „Neandrtálce“ jim udal, ti vstoupili do vozu a zeptali se ho jaké má problémy. Ihned ho vyvedli na nástupiště.

Pokračovali jsme v jízdě dál, už bez toho individua! Co asi zažiji zítra, zase mi to nikdo nebude věřit!?

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Články pana Miloše mě opravdu baví a tento cynický humor se mi líbí.
Dagmar Bartušková
Miloši, jak jinak. Ivano, u mě ta představivost u Milošova článků též pracuje na plně obrátky.:)))
ivana kosťunová
Mě to docela baví- dvoumetrová ryšavá mladá žena-moje představivost pracuje. Chcípák Rumun, to muselo být zábavné. Nač hned volat policajty ?
Hana Rypáčková
Co z toho plyne ? Hlavně se nedostat do stejného dopravního prostředku s panem Nekvasilem. Pak je všechno možné.
Hana Čadová
V MHD cestující zažijí věcí a událostí. Někdy lituji řidiče, když na konečné musí "neandrtálce" vyhodit z vozu! Ani jsem nevěděla, že stanice metra Muzeum je přejmenována "Pod Ocasem". To je moje oblíbené místo když jdu na rande!
Lidmila Nejedlá
Věřím, protože znám. Třeba cestující mladíci s toluenem...
Hana Šimková
Já si myslím, že to nic nezvyklého a nemožného není. Zažila jsem v metru horší věci.A Jarmilko nejsem člověk negativní.Ano negativní lidé jsou nesnesitelní. Také jsem měla takového přítele.
Jarmila Komberec Jakubcová
pane Nekvasil - víte ono vždy záleží na úhlu pohledu.Někdo hledá negativa a nevidí okolo sebe nic než černo. Já když přijedu do Chorvatka vidím krásné moře, báječné pláže a jsem šťasná že svítí slunce.Když jsem před rokem vzala k moři svého druhého manžela viděl jen nedopalky, slunce moc álilo, moře bylo studené, jídlo nechutné a tak bych mohla vyjmenovat mnoho věcí.Negativní lidé vidí jen špatné věci, ty hezké nevnímají.A s manželem jsem se šťastně rozvedla.
Miloš Nekvasil
Paní Jakubcová a Houdková, není pravda co mi tvrdíte! Před málo lety jsem jel náhodně plzeňskou ranní tramvají. Přistoupili revizoři a chytili černého pasažéra. Vznikla taková štěkanice, kterou ani v Praze nezažíváme, ani neumíme! Padaly rozvité věty se šťavnatými nadávkami. Palné ani bodné zbraně ale nebyly skutečně použity. Miloš Nekvasil
Květoslava HOUDKOVÁ
Jarmilko, to není tím, že v Plzni nemáte metro - hlavně tam asoi nemáte Nekvasila!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.