Jak jsem rozsvěcela vánoční okno

Jak jsem rozsvěcela vánoční okno

29. 11. 2015

Jednou takhle před začátkem adventu jsem se přemluvila, že než naaranžuji do okna vánoční iluminaci, přeci jen dříve než samotné okno z obýváku do ulice umyji i žaluzie (od much).

Vyndám z okna četné rostlinstvo, do vědérka si napustím teplou vodu, kydnu jaru, dojdu do špajzu, ohnu se potmě za dveře do kouta, vezmu jako láhev s octem, šplíchnu, namočím hadr, napěním, přistavím štafle, vylezu, MYJI - z obou stran žaluzie. Nechám oschnout, aby se mi pak neslepily, mezitím se zešeří (no ona byla i tehdy celý den spíš tma). Když beru v koupelně okenu a čistý hadr, tak jdu kolem linky, vezmu tu láhev jakože s octem, že ji dám zpět do špajzu - a nazdar sokole - on to byl slunečnicový OLEJ! Nehnu brvou, no tak to mám i nakonzervované, co?! Vytáhla jsem žaluzie nahoru a kupodivu, sklo jsem ani umaštěné neměla, vyleštila jsem ho okenou dobře.

No a pak jsem teprve vyndala ze skříně vánoční kometu. Vysypu to vše z obalu na parapet a chybí mi jedna přísavka s háčkem. Tak přerovnám celý skříňový nástavec, kde mám uloženy vánoční dekorace asi tak za 50 let zpátky a NIC. Pak si na to vezmu konečně brejle a přísavku najdu zaháknutou někde uprostřed vánoční komety. A pak to pověsím nejdřív tak, potom opačně, aby byl více schovaný kablík, rozsvítím, vrátím kytky, rozestavím figurky. Vyfotím. UFF!! Konečně i u mě Vánoce, vánoce přicházejí!

P.S. Už jsem se na to byla podívat za tmy i zvenčí, ženská jedna marnivá.  

bydlení domácnost Vánoce
Hodnocení:
(4.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%